Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Окръжна прокуратура – Благоевград разследва причините на пътен инцидент със загинал автомобилен състезател

  Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено пътнотранспор...


 

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено пътнотранспортно произшествие по чл.343, ал. 1, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

На 24.04.2021 г. се провеждала генерална тренировка на състезание от 2-ри кръг от националния автомобилен шампионат „Планинско изкачване - Благоевград 2021“.

Около 16,30 ч. участващият в нея Г.Г. (на 49 години), при управление на автомобил, марка и модел „Субару Импреза“, движейки се с висока скорост, изгубил контрол върху превозното средство. Колата излязла вдясно от пътя и се ударила челно в бетонна стена на частен имот, вследствие на което състезателят починал на място. Инцидентът станал на около 70 метра след финала.

Към настоящия момент е извършен оглед на местопроизшествието, иззети са записи от видеокамери, назначени са експертизи, приобщени са писмени и веществени доказателства.

No comments