Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Петима обвиняеми за отглеждане на коноп в столичния квартал „Враждебна“ и държане на наркотици с цел разпространение остават в ареста

                Днес, 21.05.2021 г., съдът разгледа искането на Софийска градска прокуратура за определяне на мерки за неотклонение спрямо п...

 


 

            Днес, 21.05.2021 г., съдът разгледа искането на Софийска градска прокуратура за определяне на мерки за неотклонение спрямо петима обвиняеми, привлечени към наказателна отговорност за незаконно отглеждане на растения от рода на конопа и държане на наркотични вещества с цел разпространение.

            Досъдебното производство по случая е било образувано след проведена съвместна полицейска операция от служители на ГДБОП и ГДНП по получена оперативна информация.

На 18.05.2021 г., в помещение на бивша селскостопанска база в кв. „Враждебна“ в столицата, са били установени няколко лица по време на събиране на съцветия от растенията канабис. В няколко постройки, тип хале, и прилежащото към тях дворно място е било извършено претърсване и изземване на 448 растения от рода на конопа с различна височина, специализирано оборудване за отглеждането им, 15 чувала със свежа листна маса и отделно влажни листа.

Сред задържаните на място са били П.П. (на 65 години), Р.К. (на 46 години), П.Б. (на 41 години), С.С. (на 39 години), С.А. (на 40 години). Полицаите са извършили претърсвания и изземвания на обитаваните от тях адреси. На три от тях са били намерени коноп и кокаин, разпределени в отделни обекти.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Софийска градска прокуратура петимата мъже са били привлечени в качеството на обвиняеми и задържани за срок до 72 часа за престъпления по чл. 354а, ал.1, пр.4 и по чл. 354в, ал. 1, пр. 2 от НК.

С определение на съда на обвиняемите са наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“.

No comments