Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Абсолвенти на Американския университет се дипломираха в Благоевград

  Абсолвентите на Американския университет се дипломират със съзнанието, че „успехът се извоюва, а не се дава“ Лодката  NEVEREST  „акостира“... Абсолвентите на Американския университет се дипломират със съзнанието, че „успехът се извоюва, а не се дава“

Лодката NEVEREST „акостира“ в кампуса на АУБ като символ на силата на човешкия дух

На официална церемония днес от 10:30 ч. Американският университет в България (АУБ) връчи дипломите на завършилите обучението си студенти от випуск 2021. Своите двойни дипломи (валидни в САЩ и в Европа) получиха 188 бакалаври от 17 страни. На церемонията дипломи взеха и 28 абсолвенти от Executive MBA програмата на АУБ в София, съобщава www.Blagoevgrad.eu.

 Събитието протече в хибриден формат – от университетския комплекс „Скаптопара”, както и онлайн, и при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки. Родители и близки проследиха дипломирането на живо в профила на АУБ в YouTube, както и на екрана на „Ларго мол“ в Благоевград. Студентите, които не успяха да пристигнат в Благоевград, взеха участие на живо чрез Zoom.

 

Завършващите студенти бяха приветствани от президента на АУБ д-р Дейвид Еванс, председателя на Настоятелството на АУБ Виктория Ентуисъл и заместник-ръководителя на дипломатическата мисия в Посолството на САЩ в България Джъстин Фридман, а почетен оратор на церемонията беше Стефан Иванов (випуск 1995).

 

Церемонията бе открита от президента на АУБ д-р Дейвид Еванс. Ето част от посланието му към абсолвентите: „Днес ви изпращаме с чувство на гордост и със съзнанието, че с вашите бъдещи постижения и успехи ще допринесете към развитието на България, региона и 17-е държави, които представяте, след като заемете своите позиции в бизнеса, правителствените институции и неправителствените организации или продължите следването си в по-висока степен. Предизвиквам ви да изпълните личните си цели и да положите съзнателни усилия, за да работите за по-добро общество. Независимо от това как измервате личния успех, успехът се извоюва, а не се дава!“

 

Председателят на Настоятелството на АУБ Виктория Ентуисъл поздрави випуск 2021: „Скъпи студенти, вие работихте много усилено, за да стигнете най-накрая до този етап. Завършвате обучението си по време на безпрецедентна глобална криза и сте изправени пред непредсказуемо бъдеще. И все пак тази ситуация може да предложи много нови възможности. Вашата адаптивност и вашата устойчивост ви послужиха добре през изминалата предизвикателна година и ще бъдат решаващ фактор за това колко добре се справяте занапред... Бъдете сигурни, че за да бъдете днес тук, вие притежавате устойчивост в изобилие, дори и да не го осъзнавате. Ако има някой, готов за това предизвикателство, това сте вие, випуск 2021! Не се страхувайте от бъдещето, скочете и се насладете на пътуването.

 

Почетен оратор на церемонията по дипломирането беше Стефан Иванов, който заедно със сина си Максим преди няколко месеца прекоси Атлантическия океан с лодка в името на благородна кауза. Стефан е възпитаник на АУБ – випуск ’95 с успешна кариера във финансовата сфера. Той отправи три пожелания към завършилите – да следват мечтите си, да бъдат винаги подготвени и никога да не се отказват. В заключение той каза: „Убеден съм, че можете да прекосите океан – не непременно Атлантическия. Това може да бъде написването на най-продаваната книга или създаването на бизнес, който ще стане следващият от калибъра на Facebook или Tesla. Това може да е нещо, което само вие и вашето поколение може да измисли, което аз на моите 50 години дори не бих могъл да проумея. Няма причина да отлагате преследването на мечтите си“.

 

От името на абсолвентите реч произнесе Ораз Керейбаев: „Представи си!“ - Миналата година АУБ избра тази фраза като девиз в своята комуникация. „Представи си как ставаш безстрашен лидер“. „Представи си как ставаш креативен визионер“. „Просто си представи“. /.../ Не зная какво ще се случи с нас, когато напуснем АУБ. Но със сигурност зная, че взехме всичко, което можахме от тук, за да се подготвим за живота си след това. Днес нека не мислим за следващите ни стъпки и кои ще станем в бъдеще. Вместо това, нека само си представим. Нека всеки от нас си представи как се превръща в още по-оригинална, по-уникална и по-ясно определена личност – в нещо повече от просто смел изследовател или креативен визионер“.

 

Приветствие към завършващите отправи и Джъстин Фридман, заместник-ръководител на дипломатическата мисия в Посолството на САЩ  в България. „АУБ ви даде толкова много – дойде време да използвате тези дарове в полза на България и света. Използвайте онова, което сте научили тук, за да превърнете света в по-добро място. Излезте навън и бъдете промяната, която искате да се случи. Позволете ми  да перифразирам с днешна дата мисълта на един велик американец, Мартин Лутър Кинг: „Превърнете съдържанието на вашия характер, а не съдържанието на портфейла си или вашата кола, в мярката, с която оценявате себе си и бъдещия си успех.

No comments