Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Как да открием подходящ адвокат

  Съвети за избор на добър, доказал се адвокат Всички специалисти в дадена област се различават много един от друг. Всеки се справя по разли...

 


Съвети за избор на добър, доказал се адвокат

Всички специалисти в дадена област се различават много един от друг. Всеки се справя по различен начин с работата си, но има нещо, в което се различават. Това е, че едни работят във висшите ценови кръгове, а други скромно се задоволяват с минимални хонорари.

Точно цената на услугите е определяща за избора на много хора. Когато предстоящите съдебни дела са особено важни, човек започва да търси добър адвокат. Как да ги открие и дали ще попадне на най-подходящият е труден въпрос.

Елитните адвокатски кантори обикновено защитават корпоративни интереси. Те се занимават с делата на големи банки, политици, крупни бизнесмени и известни личности. Всеки адвокат в такава кантора е избран сред отличниците на випуска си и от него се изисква да печели максимума при всяко дело, което му е поверено.

В много случаи, хора от средната класа, които не могат да си позволят скъпите хонорари на елитните кантори решават да се обърнат за някое особено важно дело към тях. Това може да се окаже най-голямата им грешка, защото може да не получат резултат, съпоставим с платените хонорари.

Това се получава, защото високият хонорар не гарантира желаният резултат. Елитната кантора се старае да задържи крупните си клиенти и хвърля всички усилия за решаване на техните проблеми. Дребните дела не са им приоритет, затова се случва да ги претупват.

Естествено, това не важи за всички. Добрите професионалисти дават всичко от себе си, за да запазят доброто си име, което е най-важно за тях. Най-разумното е човек да наеме адвокат с добро име, чийто хонорар няма да го разори.

В последно време стана модерно да се ангажира адвокат от друг град, за да води делата на някое семейство. Целта е двойна – на първо място конфиденциалност, защото по начало в малките градове всичко се знае. Втората е, че се надяват дошлият от столицата адвокат да е по-вещ от колегите си в малкия град.

Всъщност, юристите в малките градове се стараят да работят максимално в интерес на клиентите си точно затова, че евентуалната загуба на делото ще се разчуе много бързо. Този аспект изобщо не вълнува външният адвокат, защото каквото и да стане, никой няма да разбере за неуспеха му.

Да се ангажира адвокат от голяма кантора в друг град може да навреди на делото и по друг начин. Някои адвокати се държат пренебрежително с клиентите си от малките градове, а и не само с тях. Те си позволяват иронизиращо или обидно поведение и спрямо колегите си и съдийския състав, нещо което само може да навреди на клиента му.

Финални думи

Понякога е по-добре да се заложи на млад, начинаещ адвокат, който ще хвърли всичките си знания и сили в защита на клиента и ще спечели максимално добър резултат, отколкото някое голямо име в адвокатските среди. Младият адвокат освен че ще постигне много добри резултати, ще поиска и значително по-нисък хонорар, което е доста важно в днешните трудни времена.

No comments