Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Дигитални номади от цял свят се събират в Банско

  Банско щ е бъде   за една седмица столицата на   дигиталното номадство през това лято   От 28 юни до 4 юли градчето Банско ще бъде прите...

 

Банско ще бъде  за една седмица столицата на  дигиталното номадство през това лято
 
От 28 юни до 4 юли градчето Банско ще бъде притегателен  център за 300 дигитални номади от цял свят. В рамките на 7 дни те ще имат възможност да почерпят практично знание и мотивация от опита и историите на 50 вдъхновяващи говорителя, и техните презентации на теми свързани с намирането и стартирането на дистанционна работа, предимствата и предизвикателствата на номадския начин на живот, управлението на собствен бизнес и много други. По време на фестивала всеки участник ще има възможност да се включи, водейки своя лекция или работилничка, като цел е участниците да обменят възможно най-много опит помежду си.
Част от програмата са и множество забавни дейности. Част от тях са катерене, рафтинг, планинско колоездене, “speed dating”, винени турове,  къмпинг в гората и други,които ще дадат възможност на гостите на Банско да опознаят българската природа и култура, да се насладят на това, което планината предлага през този сезон, да опитат вкусните местни ястия и да изградят значими връзки помежду си. А защо не и да се влюбят в Банско и да го припознаят като своя следваща дестинация за живот и работа.
Терминът дигитален номад придобива популярност през изминалото десетилетие, когато все повече хора започват да работят професии, които не ги правят обвързани с дадена локация. Единственото от което те се нуждаят е лаптоп/мобилно устройство, добър интернет и възможностите за неограничена връзка, които глобалната мрежа предлага. Често дигиталните номади предпочитат да сменят своята държава или локация, като това е продиктувано от желанието да живеят и работят на места по-близки до природата, където животът е по-евтин и общността – приятелски настроена.
Откакто Уве Алгоер и Матиас Зейтлер пристигат в Банско и отварят споделено работно място в града, през декември 2016, те трансформират мястото в основен хъб за дигитални номади в Европа. Със своите красиви планини, историческа архитектура, множество ресторанти и достъпни апартаменти, Банско привлича все повече и повече дигитални номади всяка година. Споделеното работно място в Банско обединява номадската общност в града и има около 100 члена през годината.
От 28 юни до 4 юли, стотици дигитални номади ще се съберат за втора поредна година в Банско, за да отпразнуват заедно този невероятен начин на живот.

No comments