Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Министър Комитова обсъди възможностите за ускоряване ремонта на пътя Средногорци – Рудозем с областния управител на Смолян

  Възможностите за ускоряване ремонтните дейности на републиканския път  I I-86 Средногорци – Рудозем обсъди министърът на регионалното разв...

 


Възможностите за ускоряване ремонтните дейности на републиканския път II-86 Средногорци – Рудозем обсъди министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова с областния управител на Смолян Стефан Сабрутев. Двамата се обединиха около становището, че участъкът от пътя, който се ремонтира в момента, трябва да бъде завършен възможно най-бързо, тъй като трасето отива до ГКПП „Рудозем - Ксанти“ и е важно за региона.

По време на срещата областният управител представи на министъра ключови пътни обекти, които е необходимо да бъдат реализирани във възможно най-кратки срокове и които са от голямо социално-икономическо значение за жителите на област Смолян. Сред пътните участъци, по които работата трябва да се ускори, са обходните пътища на Рудозем и Чепеларе, мостово съоръжение на изхода от Рудозем към границата с Гърция, както и пътят Асеновград – Чепеларе.

Областният управител на Смолян информира министър Комитова и за хода на ремонтните работи на пътя Соколовци – Баните, на който се извършва цялостна реконструкция на стойност 44 млн. лв. Средствата са осигурени по програмата за текущ ремонт и поддръжка на Агенция „Пътна инфраструктура“.

По време на срещата регионалният министър обсъди въпроси, свързани с работата на ВиК – Смолян и се запозна с хода на изпълнение на водния цикъл на града. 

No comments