Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Ресторантори настояват за отпадане на ограничения

Ресторантьори настояват за отпадане на ограничението за 50% капацитет Още другата седмица ще поискаме от Министерството на здравеопазването ...



Ресторантьори настояват за отпадане на ограничението за 50% капацитет

Още другата седмица ще поискаме от Министерството на здравеопазването да отмени изискването за работа на заведенията при 50% капацитет за летните месеци, пише една от най-популярните информационни агенции в Пиринско - Благоевград ИЮ. Това обяви на пресконференция новият председател на Конфедерацията на българския туристически бизнес (КБТБ) и председател на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Собствениците на заведения все още изчакват да бъде публикувана заповедта, която трябва да облекчи режима за носене на маски на закрито и още в началото на следващата седмица ще внесат искането си да заработят на пълен капацитет през лятото, предава Travelnews . При благоприятна тенденция може да се поиска качване на ограничението на 60-70% от септември.

“Заведенията изглеждат пълни, но все още работим на 50%, просто премахнахме маси. Вече се усеща възстановяване и доверие от страна на клиентите, но при все това е наложително мерките на държавата по отношение на сектора да продължат до края на годината. Това се отнася най-вече за схемата 60/40, която гарантира и подпомага заетостта.”, коментира Алибегов, като допълни, че над 40% от оборота в заведенията в центровете на големите градове като София, Пловдив, Варна и Бургас се формира от чуждите туристи. По думите му местата за хранене и развление все още не сме достигнали нивата си от 2019 г.

No comments