Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Затварят зоопарка в Кюстендил

Зоологическата градина в град Кюстендил е затворена за посетители. За това съобщи bTV. Причината е, че той е без лиценз от 2008 г. заради пр...



Зоологическата градина в град Кюстендил е затворена за посетители.
За това съобщи bTV.

Причината е, че той е без лиценз от 2008 г. заради промяна в нормативната уредба. За да стане това, започва кампания по набиране на средства.

Управителят на зоологическата градина Петър Велков обясни, че повечето зоокътове се затрудняват с изхранването на обитателите и затова тези от Кюстендил не могат да се преместят. Oбщината продължава да се грижи за животните, както и до момента.

Има проект, който се очаква да се финансира и да се построи нов зоопарк с европейска визия“, добави Велков.

По думите му 90% от зоопарковете у нас са в същата ситуация и не отговарят на законовите изисквания.

От общината коментират, че необходимите средства са около 3 милиона лева. Засега те не достигат, за да се приведе зоопаркът към европейските изисквания.

Кюстендилският зоопарк е една от атракциите на Кюстендил. Разположен е в живописна местност, сред букови и борови дървета в лесопарк „Хисарлъка“, южно от Кюстендил. Понастоящем в кюстендилската зоологическа градина се отглеждат голям брой животни (предвид малката и площ и мащаби), повечето от които са характерни за българските земи.

No comments