Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Как мъжете избират спортни дрехи и маратонки

  На някого може да се стори ненужна подобна статия, но от опит знаем, че мъжете са доста неориентирани по отношение модата в спортните обле...

 


На някого може да се стори ненужна подобна статия, но от опит знаем, че мъжете са доста неориентирани по отношение модата в спортните облекла и разчитат на известен бранд да се погрижи за нуждите им. Така неизменно се обличат от една марка, или посещават едни и същи магазини, където са останали доволни от пазаруването си. Но вече сме във века на информацията и бързо нахлуващите в живота ни онлайн магазини превземат пазара с главоломни скокове. И българският мъж ще се сблъсква все повече с особеностите на пазаруване онлайн. За да ви подпомогнем в уеб лабиринта от хиляди фирми, предлагащи онлайн мъжки спортни екипи, маркови мъжки маратонки, летни спортни екипи или бански, кецове, спортни комплекти, аксесоари от световните брандове, предлагаме тази статия.

 

Как да изберете мъжки маратонки за спорт

 

Да споменем отсега, че българският мъж все повече държи на спортната си форма, посещава често фитнеса или бяга за тонус. Все по-често мъжеte се обръщат към здравословно хранене и се захващат със спорт на открито – футбол, вело и мотоспортове, катерене и походи в планината, ски или сноуборд през зимата и плуване през лятото. За всяка подобна заетост се налага първо да се оборудвате със съответните спортни екипи, специфични за всеки спорт обувки или маратонки, спортни комплекти, облекла, екипи, аксесоари и др. И при всички случаи се ориентирате към световно известните брандове и търсите оригинали, произведени в Европа или Щатите.

 

Много начинаещи атлети не отделят нужното внимание на такава дреболия като избора на обувки за спортни занимания. Безузловно, във видове спорт като бягане, скок на дължина, пробег на различни разстояния и с препятствия, няма да се затичаш по пантофи. Когато обаче става дума за всевъзможни силови дисциплини като бодибилдинг, пауерлифтинг, армлифтинг май някои не се замислят, че обувките на краката им имат някакво значение за тренировката. Това е груба грешка, която допускат по начало новаците, но в тренировъчната зала все ще забележите някого по чехли или джапанки, особено летния сезон.

 

Защо не бива да тренирате по джапанки?

 

Поради опасността от травми на стъпалото и глезена по време на натоварване, е наложително да помислите за удобни и задържащи стъпалото в правилна позиция спортни обувки.

 

В силовите спортове се използват обувки с равна подметка, която не се пързаля, и с високи бордове, поддържащи стабилно глезена.

 

·         Обувки за борба, меки и гъвкави, не позволяващи плъзгане по тепиха

 

·         Обувки за бокс, позволяващи стабилно положение на стъпалата без приплъзване по ринга.

 

Подобни високи, но различни маратонки, тип кецове, ще срещнете и в колективните спортове. Плоската подметка е отлична за изпълнение на тяга и клек, защото прилепва плътно към пода и гарантира защита от дисбаланс в баскетбола или волейбола. Високият борд предпазва от нараняване и изкълчване на глезена. Удобството и гъвкавостта им често ги правят желана ежедневна обувка за много мъже.

 

* Обувки за баскетбол и волейбол

* Обувки за фитнес, защита и опора при натоварване:

* Обувки за бягане, леки, подсилени на пръстите за защита при спъване:

 

Вече можете да потърсите в нашия онлайн магазин точните оригинални спортни обувки, според  желания от вас спорт. И не само маратонките. Ще прибавите към гардероба си цял марков спортен екип – от многофункционалните тениски, удобството на анцуга, до ежедневно облекло в спортен стил. Достатъчно е да потърсите онлайн магазина на SportFaster.

 

No comments