Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Как да изберем тиган

  Вкусът на ястието и ароматът на храната зависят много от уменията на готвача, но не бива да подценявате и висококачествените ястия. Наприм...

 


Вкусът на ястието и ароматът на храната зависят много от уменията на готвача, но не бива да подценявате и висококачествените ястия. Например неправилно подбран тиган за готвене на месо може да развали ястието. Изследват се уникални техники за създаване на кухненски прибори в продължение на много години. Така са разработени уникални методи за производство, създаде различни видове тигани за всеки вид ястие. Кой тиган трябва да изберете? Всеки от нас задава този въпрос, когато се озове в магазин. Но в действителност решаването на този проблем е много по-лесно, отколкото изглежда. Първо, трябва да разберете за какви цели искате да си купите тиган, тъй като днес има доста широк диапазон.

1. Ако обичате палачинки, това означава, че трябва да отидете в магазина за палачинка. Всъщност, за да приготвите вкусни палачинки, ястията трябва да имат следните предимства:

- ниски страни за лесно премахване и обръщане на палачинки;

- плътно и равномерно дъно, така че тестото да се нагрее равномерно;

- дълга дръжка, покрита с дърво или топлоустойчива пластмаса, за да предпази кожата от изгаряния.

 Разработени са специални тигани за палачинки, които отговарят на всички горепосочени изисквания, а разнообразието им позволява на клиента да избере най-оптималния вариант: чугун, алуминий или неръждаема стомана. С незалепващо покритие, индукционно дъно, с дървена, стоманена или подвижна дръжка.

 Предимства на качествените тигани за палачинки: палачинките не горят и не залепват, за обръщане и премахване на палачинки можете да използвате метални шпатули, не са деформирани, издръжливи са, не се изисква специална поддръжка.

2. Ако обичате да експериментирате, докато готвите и предпочитате ориенталска кухня, тогава уок е това, от което се нуждаете.

Предимствата на тиганите wok:

- бързо приготвяне на ястия, поради което продуктите задържат максимално количество хранителни вещества;

- те се нуждаят от по-малко масло, тъй като ястието трябва да се разбърква постоянно по време на пържене;

- те са универсални - можете да ги задушите и пържите върху тях, а в някои модели дори готвите супа, скара и пържени ястия;

- не изискват специални грижи;

- издръжливи са;

- широка гама: чугун, алуминий, неръждаема стомана, незалепващо покритие, индукционно дъно.

3. Уникалният вкус на месо и риба ще помогне да се постигнат тигани на скара, които за разлика от конвенционалните тигани запазват естествения вкус на продуктите, подхранват ги с излишни мазнини и сок. Предимствата на грил тиганите:

- Гофрираното дъно елиминира появата на неприятни миризми и дим в кухнята;

- Не изисква масло при готвене;

- Разпределя равномерно топлината и я задържа дълго време;

- Не пресушава съдовете и не позволява на храните да полепнат по дъното; - Позволява ви да пържите различни видове продукти едновременно;

- Задържа максимум полезни вещества от продукти;

- Трайност и надеждност;

- Има незалепващо покритие, което предпазва храната от изгаряне;

-Удобен по време на работа;

- Може да се използва върху всякакъв вид плоча;

- Безопасност на околната среда, хипоалергенни, хигиенни материали;

- Стилен дизайн - тези ястия ще изглеждат органично във всяка кухня.

4. Ако имате нужда от нещо по-универсално - например, където бихте могли да задушите, изпържите, сварите, приготвите сосове, тогава не се колебайте да си купите тенджера. Тенджерата не трябва да съдържа опасни вещества, трябва да са подходящи за всички видове плочи. Надеждност и издръжливост. Всички качествени тигани са направени от три вида материали, които са безопасни за човешкото здраве и щадят околната среда:

 Алуминиеви тигани. Класическият алуминиев тиган не изисква специална поддръжка, лек е и обикновено е евтин. Следователно този тип тигани е постоянно търсен. Освен това такива модели обикновено имат важен недостатък - те не предпазват от изгаряне. Какъв е изхода от тази ситуация - многослойно незалепващо покритие с мраморно дъно, керамично покритие и индукционно дъно. Благодарение на тези допълнения тиганите са устойчиви на високи температури, защитени от механични натоварвания и издръжливи.

 Тигани от неръждаема стомана. Този тип тиган е най-популярният на световния пазар поради своята издръжливост. Такъв материал обаче има ниска топлопроводимост.

 Чугунени тигани Въпреки факта, че съдовете от този материал отнемат много време да се загреят, чугунените тигани са най-доброто решение за пържене на палачинки или ястия, които изискват продължително къкрине. Равномерното разпределение на топлината придава на храната вкусен вкус. Предимствата на чугунените тигани – трайност, храната не изгаря по време на готвене, надеждност, екологичност.

No comments