Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Град Кюстендил - овощната градина на България

Знаете ли, че през последните години град Кюстендил е познат още като "Овощната градина на България". Град Кюстендил (Пауталия) е ...



Знаете ли, че през последните години град Кюстендил е познат още като "Овощната градина на България".


Град Кюстендил (Пауталия) е един от най-древните български градове. Градът има осемхилядолетна история на поселищния живот и повече от 1900-годишна градска традиция. Многовековната история на града е тясно свързана с лечебните минерални извори. Цели пет от общо 100 национални туристически обекта се намират в Кюстендил. Това са: къща-музей „Димитър Пешев”, Художествената галерия, Средновековна църква „Св. Георги”, Регионален исторически музей, връх „Руен”. Притегателни за посетителите на града са лечебните минерални извори. Културният живот на града е неповторим и невероятно сполучлив микс от традиция и новости. 


Редица са впечатляващите празници на града...

Безпрецедентни и неповторими, с огромно регионално, но и национално значение са празниците на града. Стотици туристи преживяват наред с местните хора емоциите и красотата на Кюстендилска пролет и Празникът на черешата, черпят смирение и надежда чрез уханието, разнасящо се из градчето по време на Панагия – Въздигането на хляба, радват се на цветовете и безграничното човешко въображение, избухващо в неповторими композиции на Празника на плодородието. Кюстендил предлага разнообразни вариации и алтернативи на стандартния туризъм. Неотменен акцент винаги е поставен на богатството на природата, разнообразните хобита и спорт, автентичната атмосфера и кухнята, запазените традиции. 


Впечатляващата планина  Осогово също предоставя отлични условия за зимен туризъм. 


Гостите на града могат да се радват на две писти, ски център, съоръжения за практикуване на ски и сноуборд, както и да ползват уюта и топлината на местата за настаняване.






No comments