Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Благоевград грейна с 14-метрова коледна елха (Видео)

„Коледата е възможна” и тя е тук! Благоевград засия в хиляди коледни светлини, пише Blagoevgrad.eu Тържествено бяха запалени светлините на е...



„Коледата е възможна” и тя е тук! Благоевград засия в хиляди коледни светлини, пише Blagoevgrad.eu

Тържествено бяха запалени светлините на елхата и на коледната украса, в това число на Дядо Коледа, дечицата могат да оставят пожеланията си в специална кутия, която е непосредстено до елхата!

Засия 14-метровата елха в Благоевград, както и коледните светлини, с които е украсен градът. Областният център вече грее в хиляди коледни багри. По време на концерта, по повод началото на Коледно-новогодишната програма, неповторимата актриса Мая Бежанска доказа, че „Коледата е възможна“! С много еуфория, смях и талант, великолепната актриса допринесе за коледния дух и доброто настроение!

Кметът на Благоевград Илко Стоянов поздрави стотиците присъстващи на площад „Георги Измирлиев“.

“Благоевград е жив, Благоевград е богат, защото има тези прекрасни деца. Истината е, че хората са важни. Коледа е доброта и любов! Бъдете здрави! Весели коледни и новогодишни празници“, пожела кметът Стоянов.

По време на празничната вечер сред големите атракции се оказа Дядо Коледа, който стигна до сцената с мотор. Той бе придружен от Снежанка и джуджетата.

В концерта днес участие взеха голяма част от талантите на Благоевград, които за пореден път демонстрираха творчество и прекрасни умения. Откриването бе запазено за Биг Бенд Благоевград. На сцената се качиха още децата от ФГ „Бисери“ към ЦЛТРДБ, Танцов клуб „Силвана денс“, а талантливите Петя и Боян изпълниха популярната песен „Детска планета“.Вокално студио „Фа Диез“ представиха страхотната „Бяла Коледа“, а децата от ФТА „Пиринче“ към ЦЛТРДБ изиграха тракийски танц.

Част от тържествената програма, подготвена от Община Благоевград бяха още ДЮФА „Пиринска китка“ към ЦЛТРДБ с пирински танц и група „Гургулица“ към Военния клуб с песента „Засвирете мури“.

Събитието приключи с невероятно музикално-светлинно пиротехническо шоу. Това бе и кулминацията за един идеален завършек на вечерта и официалното поставяне на началото на Коледно-новогодишната програма на Община Благоевград.

Празничните инициативи продължават през целия месец декември.

В богатата коледна програма, тази вечер, участие взеха и Камерна опера Благоевград с концертът „Отворено настроение“, заедно с гост-солистите Теодосий Спасов – кавал и Илиян Илиев – кларинет. В празничната програма е включен още един концерт на Камерна опера - „Коледа е!“, който ще бъде на 17 декември в зала „Яворов“.

Любимата и позната на всички инициатива „Часът на приказния разказвач“ също намира своето място в празничния декември. Четенето на коледни приказки ще бъде във фоайето на Общинска администрация в дните 13, 14, 15, 16 и 17 декември от 18.00 часа.

На 14 декември традиционната церемония „Спортист на годината“ ще се проведе в зала „Скаптопара“, където най-добрите благоевградски спортисти ще получат отличия.

Три концерта на любимите артисти от Ансамбъл „Пирин“ ще зарадват жители и гости на Благоевград. Нова програма на емблемата на Пиринския край може да гледате на 15 и 16 декември от 19.00 часа в зала „Яворов“. Билети за концертите могат да бъдат закупени на касата на зала „Яворов“. Третото представление на Ансамбъла ще бъде на 31 декември за посрещането на Нова година. Той ще се състои на пл. „Георги Измирлиев“.

„Коледата е възможна“ е тазгодишното мото на коледната програма на Община Благоевград. Тя продължава с участието на ЦЛТРДБ и тяхното „Празнично хоро“, с което ще подарят на кмета на Благоевград Илко Стоянов, изработена от децата най-голямата сурвачка в областта. Събитието е с начален час 17.30 ч. и ще се проведе край елхата на пл. „Георги Измирлиев“.

„Коледен концерт“ на Денс студио „Дежа Вю“ ще зарадва жители и гости на областния град. На 18 декември, творците от Денс студио „Дежа Вю“ ще се качат на сцената в зала „Яворов“, за да представят своя репертоар. Началото е 18.00 часа, а входът е свободен.

На следващия ден, 19 декември, от 17.30 часа, талантите от Танцов клуб „Силвана Денс“ ще представят коледния си концерт „Коледно вълшебство“ в зала „Яворов“. На същата дата плувците от ПК „Пирин“ ще представят гала-спектакъл, артистично плуване „Различен свят“ в Спортен комплекс „Пирин“ от 19.00 часа.

На 20 декември стартира „Коледен базар“, с участието на училища, културни институции и други организации. Базарът ще бъде в рамките на 4 дни и ще е позициониран пред сградата на Общината. В същия ден от 18.00 часа в Градската художествена галерия ще бъде открита обща Коледна изложба на художници от Благоевград.

На 21 декември от 18.00 часа в зала „Яворов“ Биг Бенд - Благоевград и солисти ще подарят незабравими мигове с една запомняща се Джаз Коледа и концерта „Let it snow”. В концерта специално участие ще вземат и деца от музикални школи от Благоевград.

Празничната програма завършва с тържествено посрещане на Новата 2022 година на пл. „Георги Измирлиев“ и Кукерски фестивал, който ще се проведе на 9 януари 2022 г.

Всички събития, включени в празничния календар на Община Благоевград се провеждат при спазване на противоепидемичните мерки срещу Ковид пандемията, наложени от МЗ. За събитията на закрито се изисква зелен сертификат.

 






Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments