Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Чрез портала за електронни административни услуги на МВР граждани могат да регистрират заявления

За улеснение на гражданите при подмяна на личните документи напомняме, че могат да регистрират заявления чрез Портала за електронни услуги...За улеснение на гражданите при подмяна на личните документи напомняме, че могат да регистрират заявления чрез Портала за електронни услуги

Гражданите, които имат постоянен адрес на територията на Кюстендилска област и  имат валиден квалифициран  електронен подпис, издаден от  Комисиятаза регулиране на съобщенията, имат възможност чрез Портала за електронни административни  услуги на МВР да подават заявления за издаване на български лични документи /лични карти, паспорти, свидетелства за управление на МПС/ във всяко от звената БДС на територията на областта.         
Това е възможност за улесняване на  гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено на БДС, различно от това по постоянния им адрес.           
Готовите лични документи се получават
 лично в звеното  БДС, което са заявили в  подаденото заявление.

Чрез Портала гражданите могат да заявяват и издаване на български лични документи при наличие на следните изисквания: да имат валиден български квалифициран електронен подпис; да имат валиден български личен документ, издаден преди не повече от 59 месеца; да няма промяна в имената, ЕГН, гражданство от последния валиден документ.

 

 


Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments