Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Спалното бельо и материите за неговото производство – какво трябва да знаем

Какво трябва да знаем за спалното бельо? Спалното бельо е изработено от памук, коприна, лен, сатен, бяло, ситец, камбрик, жакард, фланела,...


Какво трябва да знаем за спалното бельо?

Спалното бельо е изработено от памук, коприна, лен, сатен, бяло, ситец, камбрик, жакард, фланела, бамбукови влакна и синтетични материали. Цената и свойствата на спалното бельо зависят от материала. Освен това спалното бельо варира по плътност, размер, качество на шевовете, дизайн и дори миризма.

Преди да купите спално бельо, трябва да измерите размерите на леглото. Чаршафът трябва да бъде с около 20 см по -широк и по -дълъг от матрака от всяка страна, а завивката трябва да е с 2–5 см по -голяма от одеялото. Еластичното платно трябва да бъде със същия размер като матрака, а калъфките за възглавници трябва да съответстват на възглавници.

Материята, от която е изработена постелката, има различна плътност. Колкото по -плътна е материята, толкова по -дълго ще издържи и толкова повече пране ще издържи. Ако тъканта прониква, тя обикновено не е подходяща за спално бельо. Плътността на тъканта трябва да бъде най -малко 60 нишки на квадратен сантиметър - това са свойствата на стандартния памук и лен. Плътността на коприната и сатена е много по -висока, докато дебелината на материала е по -малка, поради което бельото от него е особено ценено.

Спалното бельо от памук не се плъзга, не предизвиква алергии, не натрупва статично електричество, лесно се пере и глади. Той е доста издръжлив и може да издържи до десет години.

Calico е един от най -известните памучни тъкани. Чаршафите, калъфките за възглавници, грубите бяли завивки са доста издръжливи, дишащи и лесни за пране. Това е доста труден материал, така че на някои може да му се стори неудобен.

Сатенът е направен от усукана памучна прежда с двойно тъкане, но малко количество синтетика може да се добави и към памука. Материалът е много плътен и издръжлив, блести красиво и е мек, а прането от него може да се пере до 400 пъти.

Сатенът има плътна структура на тъкане - всеки 3D чертеж със сложност се вписва добре, поради което материалът е популярен сред феновете на необичайни дизайнерски решения. Сатенът би бил идеален материал за спално бельо, ако не струваше повече от обикновения памук и не избледняваше с течение на времето.

Източник: https://album.bg/


Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments