Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Какво да търсите, когато купувате апартамент от вторичния пазар?

Когато решавате да купите апартамент от вторичния пазар, трябва да запомните да обърнете внимание на неща, които няма да важат за хората, ку...



Когато решавате да купите апартамент от вторичния пазар, трябва да запомните да обърнете внимание на неща, които няма да важат за хората, купуващи нов апартамент.

Уверете се, че никой не е регистриран

   Уверете се, че външни лица нямат права върху имота по време на сключването на договора. За тази цел продавачът може да ви предостави удостоверение, че в апартамента няма регистрирани други хора. Декларация, че никой няма права върху помещенията, също трябва да бъде включена в договора. Ако не проверите апартамента за допълнителни наематели, можете да се сблъскате с много неприятни ситуации. Ако имотът е обременен с договор за анюитет, субектът на подписката трябва да даде съгласие за продажбата, независимо кой е собственикът.

Проверете правния статус на апартамента

  След като изберете имота си, внимателно прочетете регистъра на земята и ипотеките. Уверете се, че лицето, което продава апартамента, всъщност има право на него, уверете се, че апартаментът не е длъжник и че не гарантира заем.

   Когато купувате апартамент прочетете размера на таксата и проверете историята на нейното актуализиране. Ако не е платено, цената ще бъде по-висока. Ще избегнете високи такси, ако превърнете постоянния потребител на плодоползване в собственост. Човек с вечно плодоползване може да го управлява, продава, наследява и начислява с ипотека. Вие плащате вечно плодоползване на комуната или старостта до 25% от стойността на земята веднъж, след това 0,3% - 3% от нейната стойност всяка година.

Оценете състоянието на инсталациите, прозорците, вратите и подовете

   Проверете техническото състояние на апартамента, дали прозорците са плътни, вратите не скърцат и подовете са здрави. Обърнете внимание дали навсякъде има влага, гъбички или паразити. Разходите, свързани с такъв надзор, могат да натоварят бюджета ви след закупуване на апартамент. Гледайте апартамента през деня или при добро осветление, тогава ще ви бъде по-лесно да забележите дефекти.

   Когато купувате апартамент на вторичния пазар, струва си да поискате документ, потвърждаващ, че в помещенията вече няма регистрирани лица. Такова удостоверение от градската или общинската служба трябва да бъде проверено преди подписване на договора под формата на нотариален акт. Предварителният договор трябва да съдържа разпоредби, задължаващи продавача да представи споменатото удостоверение. Освен това в договора продавачът трябва да декларира, че апартаментът не подлежи на наем и други правни тежести.

Източник: parite.bg

Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments