Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Директорът на РДПБЗН – Кюстендил, комисар Светослав Георгиев бе награден с медал „За заслуга“ от държавния глава

Директорът на РДПБЗН – Кюстендил, комисар Светослав Георгиев бе награден с медал „За заслуга“ от държавния глава На церемонията  в Гербова...



Директорът на РДПБЗН – Кюстендил, комисар Светослав Георгиев бе награден с медал „За заслуга“ от държавния глава

На церемонията  в Гербовата зала президентът Румен Радев награди с държавни отличия служители на ГДПБЗН, участвали в потушаването на големи пожари, възникнали на територията на страната ни и в Република Северна Македония през миналата година.

 

В обръщението си към служителите на ПБЗН президентът заяви:

   „Вие ни карате да се чувстваме по-спокойни, давайки ни вярата, че живеем в общество, в което има хора, за които човешкият живот е висша ценност и са готови да направят всичко за неговото спасяване„Като човек, попадал в ситуации на повишен риск, високо ценя вашите морално-волеви качества  -  високия  професионализъм, смелост, себеотрицание и всеотдайност, проявени от огнеборците в много сложна обстановка и при тежки задачи. Днешната церемония е израз на дълбоката признателност на цялото ни общество.

Държавният глава Румен Радев награди с медал „За заслуга“ комисар Светослав Георгиев за безупречното ръководство и лично участие при гасенето във всички рискови зони при овладяването и потушаването на пожарите, ликвидирането на последиците от възникналите големи пожари на територията на Кстендилска област през лятото на 2021 г., за организирането и координирането взаимодействието на звената на ПБЗН, съставните части на Единната спасителна система, държавни органи и институции, структурите на местно самоуправление. При извършването на пожарогасителната дейност не са допуснати произшествия и няма пострадали служители и доброволци.


При потушаването на тези пожари са участвали 61 екипа с 160 служители, спасени от пожарите са 170 сгради, 17 000 дка гора, 125 дка посеви,20 дка овощни градини, ЖП гарата в Бобошево.

 


 


Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments