Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Няколко съвета за повишаване, оцеляване и управление на кариерата ви по време на пандемия

  Удивително е колко бързо повечето от нас са се адаптирали към работа у дома . Преминахме хихикащата фаза да се видим на видео разговор...

 



Удивително е колко бързо повечето от нас са се адаптирали към работа у дома . Преминахме хихикащата фаза да се видим на видео разговори и да махнем сбогом като малко дете. Също така станахме много по -спокойни относно прекъсванията от деца, котки и хъркащи кучета, докато се отървем от интелигентното офис облекло, изрежем собствените си ръбове и се освободим от обувки. За много хора това е положителна промяна, освобождаване от политиката за пътуване и офиса.

Освен това ни дава време да помислим за приоритетите си в живота и кариерата . Докато хората разбираемо се стремят да се задържат на работните си места предвид широко разпространените съкращения и трудния пазар на труда, много хора също осъзнават, че кариерният път, по който са вървели, вече не е толкова привлекателен или дори толкова жизнеспособен, колкото преди пандемията.

И така, във време на огромни обществени разстройства, как да изместите кариерата си на място, което отразява по -добре новите ви приоритети, като същевременно защитава поминъка ви? Ето нашите основни съвети.

Вътрешен PR

Всеки ден говоря с хора, които смятат, че работата им е безопасна до момента, в който им е казано, че ще напуснат. Положителното управление на вашата репутация във вашата организация трябва да бъде непрекъсната дейност и това става особено важно, ако работите от разстояние и сте по -малко видими. Споделете успехите си с шефа си и други ключови лица, вземащи решения, а не само с проблемите. Напомнянето им какъв актив сте, ще ви помогне да позиционирате за възможности за кариерно развитие или да ги насърчите да ви пренасочат, ако има съкращения.

Мислете радикално

Виртуални събития, консултации в областта на здравеопазването чрез скайп и доставка на храна в ресторанти са само няколко примера за организации, които творчески мислят как да продължат дейността си и да идентифицират нови източници на приходи. Споделете всички ваши идеи, които биха могли да помогнат на вашата компания да осмисли новия пейзаж и да ви предложи да поемете инициатива в това, за да разгърнете потенциала си. Това е интересна възможност за развитие на кариерата за вас, увеличава вашата видимост и помага и на организацията.

Увеличете обучението си

Служителите трябва да бъдат пъргави, за да се борят с бързо променящия се пейзаж. Ако имате мислене за растеж и демонстрирано желание да се учите, тогава ще бъдете по-трудоспособни и по-вероятно ще бъдете запазени. Умно е да превърнете ученето в редовен навик. Търсете нови възможности за обучение по време на работа и външно, тъй като в момента има толкова много достъпни възможности за обучение, независимо дали става въпрос за безплатни уеб семинари, онлайн курсове за обучение или дори задочна университетска степен.  

Източник: obiavi-za-rabota.com

No comments