Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

РДПБЗН – КЮСТЕНДИЛ, ПРИЗОВАВА ЗА СПАЗВАНЕ НА ПРАВИЛАТА ЗА ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ!

                                                                   РДПБЗН – КЮСТЕНДИЛ, ПРИЗОВАВА ЗА СПАЗВАНЕ НА ПРАВИЛАТА ЗА ПОЖАРНА БЕЗОП...


                                                                  

РДПБЗН – КЮСТЕНДИЛ, ПРИЗОВАВА ЗА СПАЗВАНЕ НА ПРАВИЛАТА ЗА ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ!

 

Призивът е насочен както към всички граждани, особено за ползвателите и преминаващите през земеделските земи

          Повишаване на температурите и слънчевото време през последните дни е предпоставка за възникване на пожари и усложняване на пожарната обстановка. РДПБЗН – Кюстендил, Ви уведомява, че за периода от 01.01.22 г. до 15.03.22 г. броят на пожарите в сухи треви се запазва в сравнение за същия период за предходната година – 59  пожара в сухи треви, при 61 - за 2021 г.

Въпреки редицата предупреждения на служителите от РДПБЗН – Кюстендил, продължава паленето на отпадъци и сухи треви. Броят на пожарите в отпадъци е увеличен почти двойно в сравнение с 2021 г. – 45  за 22 г. срещу 24 за 2021 г. Това е нарушение на нормативната уредба, водещо до сериозни последици за горския и полски фонд.

 

             РДПБЗН – Кюстендил, отново напомня, че за недопускане възникването на пожари  е задължително спазването на следните  правила:

- абсолютно ЗАБРАНЕНО в земеделските земи и извън тях (слогове и крайпътни ивици) паленето на стърнища и други растителни остатъци и използването на открити огнеизточници;

- не се разрешава изгарянето на горими отпадъци и други растителни остатъци в свободните дворни площи.

Административната санкция за палене на стърнища и изгаряне на горими отпадъци, съгласно ЗМВР, е от 200 до 2000 лв.

 

При забелязан  пожар, съобщете незабавно на тел.112.

 

 


 

 

 

                                         

 


Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments