Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Потушени са пожарите, въникнали на територията на природен парк "Рилски манастир"

Ликвидирани са пожарите, които възникнаха на територията на природен парк „Рилски манастир“ на 25 май. Пожарът в местността „Празната торба“...Ликвидирани са пожарите, които възникнаха на територията на природен парк „Рилски манастир“ на 25 май. Пожарът в местността „Празната торба“ обхвана площ от 320 дка и унищожи 10 дка иглолистна гора. Спасени са 300 дка широколистна гора и 400 дка иглолистна гора.Пожарът в местността „Чауш дере“ унищожи 5 дка иглолистна гора, спасени са 300 дка шроколистна и 500 дка иглолистна гора. По потушаването на пожарите работиха в труднодостъприня терен пожарникари от Кюстендилска област,  горски служители от Югозапада и от Светата Рилска обител. 10 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в областта, 2 от тях са нанесли щети.Оказана е техническа помощ по 4 сигнала за отводняване на мазета и премахване на паднали клони и дървета. Вчера при пожар в дърводелска работилница в с. Соволяно са изгорели дървен навес, дърва за огрев, стара дървена дограма, доилен агрегат, дърводелска работилница  с оборудване. Пожарът е потушен от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил, спасени са 2 помощни постройки. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Кюстендил. При пожара в с. Ломница е изгоряла паянтова постройка, пожарът е потушен от екип на РСПБЗН – Кюстендил, спасени са сграда и гараж. Пожарът е причинен от мълния.

Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments