Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

В Кюстендил от утре започва тридневният Празник на черешата

Празник на черешата – Кюстендил  Овощната градина на България – Кюстендил ежегодно посвещава няколко дни от месец юни  на кюстендилската ч...


Празник на черешата – Кюстендил 

Овощната градина на България – Кюстендил ежегодно посвещава няколко дни от месец юни  на кюстендилската череша.

Изложението на плодовете на овощния труд за страната започва от гр. Кюстендил през 1896 г., когато е учредена Първата национална овощарска изложба и градът получава званието “Майка на българското овощарство”.

Всяка година партньор на Общината е Институтът по земеделие – Кюстендил, който представя разнообразието и новостите в черешопроизводството у нас.

Акцент на празника е изложбата-базар на череши и черешови произведения. Изложбени маси биват аранжирани и покривани с този ярък и вкусен плод - подреждат се и майсторски изплетени вешала.

Провежда се базар на кюстендилски череши, с участието на местни земеделски производители.

Търговци и занаятчии от цялата страна представят своите майсторски произведения.

Всяка година културни събития и открити сцени допринасят  допълнително за доброто настроение на гостите на празника.

Събитието се провежда ежегодно от 2008 година и се организира от Община Кюстендил, съвместно с Институт по земеделие - Кюстендил.

Елате в Кюстендил, за да преживеят очите и сърцата ви неповторимата радост от сладостта и красотата на черешовия плод!

Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments