Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

На море в България или в Гърция - сами преценете

На море в България vs На море в Гърция Днес, уважаеми читатели на Kustendil.net, сме Ви подготвили кадри от Бяло и от Черно море, на база на...


На море в България vs На море в Гърция


Днес, уважаеми читатели на Kustendil.net, сме Ви подготвили кадри от Бяло и от Черно море, на база на които сами да прецените, къде да прекарате лятната си почивка.

По-долу, в материала, ще оставим и нашето мнение, но чрез кадрите сами ще можете да прецените, дали на Гърци, на гръцкото море, или на българското да си отдъхнете от натовареното ежедневие!

Приятно гледане!

Екипът ни това лято посети два от средните, като възможности и цени курорти, на Гърция - Ставрос, а в България - Созопол.

Ето кадри от Гърция 


А ето и кадри от Созопол:


И сега обобщението ...
Истината, поне според нас е, че през годините на Родното Черноморие управителите на плажове, заведения, изнагляха и обявиха безумни такси за чадъри, шезлонги, за нощувки и т.н.
Това отблъсна родните туристи и вече почти всеки знае за това, знае, че не иска да гледа мутри, как го гледат, докато плажува, да му търсят някакви колосиални суми за какво ли не.

Положението в Гърция, както вероятно знает е следното, поръчвате си фрапе за 3.5 евро и чрез него можете да ползвате шезлонг и чадър цял ден.

Ако решите да се храните в заведение, сумата ще набъбне, но при положение, че сте подговтени, с храна, домашно приготвена, то можете да се разминете евтино с плажуването.

Нещата в България, поне през обектива ни, изглеждат изпипани, няма ги арогантните хотелиери, наглите мутри по плажовете, които да "чарджат" хората.. Има свободни зони за плажуване, както и платени такива, включващи добри и удобни шезлонги и чадъри.

Да си признаем, варианта да плажувате на Черноморието не е лишен от логика. 

Нека поговорим малко за цените, тъй като вярваме, че те Ви интересуват пряко.

За 100 евро наехме нощувка в Гърция, като в цената бе включена стая с общо 2 двойни и 1 единично легло, спокойно могат да пренощуват 5 човека.

В България, цената за нощувка за стая с 3 легла струваше 60 евро, с 5 места - 100 евро.

Следователно, цената за нощувката е сходна, и на Гърция, и в България.

Чистотата - нещо много важно

Морето на Ставроз - чисто, топло, спокойно! На плажа не можете да видите и фас! 
Нещата в Созопол не са точно така, мръсно по плажа, морето с водорасли, но не много.
Водата по-студена.

Заведенията 

Според нас в Гърция и в България - заведенията са на едно ниво - и като кухня, и като отношение. На места в България ни сервираха дечица, видимо ученици, но няма как, трябва да припечелят някой лев! Не са с опит, но същото видяхме и на Гърция.
Въобще, качествен персонал липсва.
Пример: Хотелът, в който отседнахме в Созопол това лято е без ресторант, причината - липса на готвач. Управителят ни увери, че заплатата за готвач е 4000 лева, при положение, че менюто е съставено от 30 ястия, но такъв не се намира.
Панорами, гледки, красиви плажове - и в Гърция и в България има.

Изводите

- Посетете плаж и в Гърция, и в България, разнообразете! Нарпимер това лято в Гърция, догодина в България! Ако имате повече време и възможности - съчетайте!
- Ако се храните по заведения, определено в Гърция ще Ви е по-скъпо! Близо два пъти по-скъпо.
Пример с бирата - една голяма бира в Гърция е 5 евро, а в България - 5 лева. Говорим за в заведение.
- Не слушайте телевизията, уверете се сами! Има добри плажове в Гърция, има и добри в България. Поинтересувайте се и действайте! Не се лишавайте от почивка!

Очакваме и Вашето мнение по темата!
Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments