Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Окръжна прокуратура – София разследва незаконно държане на наркотични вещества с цел разпространение и отглеждане на коноп в община Самоков

Окръжна прокуратура – София води разследване по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 354а, ал. 1 и по  чл. 354...Окръжна прокуратура – София води разследване по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 354а, ал. 1 и по чл. 354в, ал.1 от НК.

На 08.08.2022 г., след получен сигнал, е било извършено претърсване в имот в гр. Самоков. Открита е суха тревиста маса, разпределена в найлонови пакети и пликове, сложени в раница. Същото вещество е установено в купа, поставена на везната, в меден казан, запечатан в бидон и в кутия с капак. Иззети са множество вещи – машина за вакуумиране, електронни везни, семена, течен тор, ловна камера с антена, тетрадка със записи и други.

При направен полеви наркотест тревистата маса реагира на марихуана. Общото му тегло е около 3 килограма.

Установено е лицето, обитавало къщата в гр. Самоков – 25-годишният С.Д.

В хода на разследването е било извършено претърсване и в неговия имот в с. Алино, община Самоков. В найлонови чували с различна големина е открито наркотично вещество от същия вид – марихуана, с общо тегло около 6 килограма.Събрани са доказателства за това, че С.Д. засял и отглеждал в имота си 24 растения от рода на коноп, в нарушение на разпоредбите на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.На място е установено голямо количество рефлектори с кварцови лампи, вентилатори, трансформаторни кутии, саксии, множество пластмасови маркучи и различни видове кабели. Намерени са електрическо табло, въздухопроводи с вентилатор, електрическа центрофуга, филтри.

С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура – София С.Д. е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан за срок до 72 часа.

Разследването продължава. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо извършителя на престъпните деяния.

 Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments