Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

МВР Кюстендил е с организация за провеждане на избори за Народно събрание

  В ОДМВР е създадена организация за ускорена обработка на заявленията за издаване на български документи за самоличност във връзка с пр... 

В ОДМВР е създадена организация за ускорена обработка на заявленията за издаване на български документи за самоличност във връзка с предстоящите избори за Народно събрание на 2 октомври 2022 г.

 

На вниманието на гражданите: Във връзка с предстоящите избори за Народно събрание на 02.10.2022 г., в ОДМВР – Кюстендил, е създадена организация по ускорено издаване на лични карти в дните до изборния ден или при невъзможност за издаването им до края на работния ден на 30.09.2022 г., да бъде издадено съответното удостоверение съгласно чл. 263, ал.1 от Изборния кодекс.

Издаването на удостоверение за упражняване правото на глас в изборния ден се извършва само след приемане на заявление за издаване на лична карта и след цифрово заснемане на лицето на заявителя. На основание чл. 19, ал.1 от Изборния кодекс, удостоверенията са освободени от държавни такси.

В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде независимо от постоянния и настоящ адрес.

Може да заявите издаване на лична карта и/или удостоверение за упражняване правото на глас в звената „Български документи за самоличност“ при ОДМВР – Кюстендил и районните управления на МВР, както следва:

-                      Център за административно обслужване в ОДМВР – Кюстендил, гр. Кюстендил, ул. „Цар Освободител“ №12;

-                      Районно управление на МВР – Дупница, гр. Дупница, ул. „Бисеров“ №2;

-                      Районно управление на МВР – Бобов дол, гр. Бобов дол, ул. „Васил Коларов“ №9;

-                      Районно управление на МВР – Рила, гр. Рила, ул. „Юри Гагарин“ №2

 

при следното работно време:

- за дните от 27.09.2022 г. до 01.10.2022 г. включително - от 08:30 ч. до 17:30 ч.;

- на 02.10.2022 г. от 08:30 ч. до 19:30 ч


Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments