Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Почистване и отпушване на септични ями в София

Удобни условия за живот в частна къща трябва да се създадат сами. И едно от основните условия е наличието на автономна канализация. Но няма ...




Удобни условия за живот в частна къща трябва да се създадат сами. И едно от основните условия е наличието на автономна канализация.

Но няма да може да работи без редовно изпомпване, ако не на цялото съдържание, то поне на утайката, която се натрупва на дъното на резервоара. Има различни видове пречиствателни системи и условията за тяхната работа също се променят от това.

За някои опции почистването на септични ями трябва да се извършва няколко пъти в годината, а биологичните пречиствателни станции могат да се справят без този процес за дълго време. Но във всеки случай всеки тип оборудване изисква почистване и трябва да се извършва със специално оборудване. Как да направите това правилно ще обсъдим по-долу.

Изпомпване на септични ями
Автономна система за пречистване - днес най-често това е индустриално произведено оборудване. Обикновено се състои от резервоар за съхранение и помпи, но може да бъде допълнен с други устройства.

Най-простите септични ями са резервоар, в който се изхвърлят канализацията.

Те имат различен обем и зависи от това колко често трябва да изпомпвате.По-сложните модели септични ями се състоят от резервоар, разделен на две или три отделения. Утаява и пречиства отпадъчните води. В този случай в първата част остават по-големи фракции, а в другите две течният компонент се пречиства допълнително. Обикновено този тип оборудване изисква подреждане на филтриращи полета, където се изхвърля частично пречистена вода. Изпомпването от първото отделение на натрупаната в него канализация се извършва най-малко веднъж годишно.



Инсталирането на автономна канализационна система и нейната по-нататъшна работа е невъзможно без изхвърляне на отпадъчни води и поддържане на оборудването в добро състояние. Има три основни метода за почистване:

  • С помощта на специална технология
  • С ръчни средства
  • С помощта на биологични лекарства

Първият вариант се използва много широко, поради високата си ефективност и най-удобната почистваща работа. Препоръчително е да го правите поне веднъж годишно. Но честотата зависи от различни фактори, по-специално като модела на септичната яма, броя на хората в семейството, сезонността на пребиваване. Специални машини, използвани за този метод са:

  • Вакуум
  • Машини за изсмукване на утайки

Изборът на първия се извършва в съответствие с обема на септичната яма. Тъй като почистването с тяхната употреба включва отстраняване на всички натрупвания.

Машините за изсмукване на утайки са модерен вид специално оборудване, използвано за почистване на септичната яма от тиня. Те са оборудвани с по-мощно оборудване и са в състояние да изпомпват отпадни води от кладенци с дълбочина до 8 м, докато самата машина може да бъде разположена на разстояние до 40 м от септичната яма.Обемите на такива превозни средства са различни и могат достигат 30 m³. Те също така могат да промиват канализационни тръби и оборудване с водна струя под високо налягане.

Цената на услугите за почистване

Трудно е да се назоват конкретни числа. В крайна сметка те зависят както от обема на резервоара, така и от вида на септичната яма, местоположението на къщата и предложения метод за почистване. Най-често използваният метод, използващ специализирана техника, също може да има различни цени в зависимост от региона.

Средната цена за почистване на септична яма е 30 лева  на кубичен метър. Като умножите това число по обема на вашата септична яма, можете да изчислите приблизителната цена.

Но всичко зависи от периода, от техниката, от цената, към даден момент!
Най-добре е да поискате оферта от дадена фирма, която предлага тези услуги.


Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments