Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Избраха Моника Ивайлова Йорданова за Девойка Кюстендилска пролет

С голям конкурс-спектакъл за 56-ти път бе избрана “Девойка Кюстендилска пролет“ Носителка на титлата и символ на града стана Моника Ивайлова...С голям конкурс-спектакъл за 56-ти път бе избрана “Девойка Кюстендилска пролет“ Носителка на титлата и символ на града стана Моника Ивайлова Йорданова  под номер 10 ,  първа подгласничка е Мирела Николаева Славова  с номер 5, втора подгласничка e Диана Борисова Георгиева с номер 8. „Девойка на публиката“ е Радина Антова Петрова с номер 2  ,която бе избрана чрез SMS гласуване, продължило и по време на спектакъла. Водещи на програмата бяха артистите Игор и Иван, а за празничното настроение се погрижиха група „СкандаУ“, Трио "Фида" към Хор "Нуша" и „Чинари Drums”.  Победителката в конкурса „Девойка Кюстендилска пролет“ 2023 получава парична награда от 1500 лв., а двете й подгласнички и „Девойка на публиката” по 850 лв. Всички участнички получават подарък от Община Кюстендил - официалните тоалети и обувките,  с които участват в спектакъла, както и луксозни албуми със снимки. Тържествата по случай празника „Кюстендилска пролет” ще продължат на 21 март от 11:00 часа на площад „Велбъжд“  където ще се отслужи молебен за здравето на кюстендилци и ще се състои ритуал по предаването на символите на града. По традиция новоизбраните Девойки „Кюстендилска пролет“ ще получат Символите на града от своите предшественички, а специални гости ще бъдат артистите от Ансамбъл „Пирин“, които ще представят своя нов спектакъл „През девет планини“. Празникът ще продължи на сцена „Базиликата“ в лесопарк „Хисарлъка“ от 14:00 часа, където по стар обичай Девойка „Кюстендилска пролет“ ще отправи поздрав към своите съграждани, по повод настъпването на първия пролетен ден. Там за настроението на гостите ще се погрижат кюстендилските изпълнители Симона Петрова – Мона, Димана Крумова и Кристиян Янкулов. На 21 март от 10:00 до 18:00 часа на площад "Велбъжд"  за втора поредна година Община Кюстендил организира изложението-базар  на цветя и декоративни растения. Инициативата има за цел да подкрепи местния бизнес и да стимулира желанието на кюстендилци да украсят своя град.


https://www.youtube.com/watch?v=c4r7LG0K6P0

Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments