Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Новата производствена мощност в завода на Тева в Дупница е на финална фаза

„Новата производствена мощност е почти завършена“. Новата производствена мощност на завода на Тева в Дупница се очаква да бъде завършена до ...

„Новата производствена мощност е почти завършена“.

Новата производствена мощност на завода на Тева в Дупница се очаква да бъде завършена до края на март тази година и след издаване на всички необходими документи от съответните регулаторни органи, да бъде въведена в експлоатация във втората половина на 2023 г.

Първата копка на новия производствен обект в Дупница беше през юни 2021 г. и до настоящия момент е изградена сградата, всички инсталации, вертикалната планировка и площадковите инсталации. Осъществен е и монтажът на производственото оборудване, което е в процес на тестване. Новата производствена мощност на Тева в Дупница е част от цялостната планирана инвестиционна програма на Teва в цяла Европа. Новото съоръжение ще бъде допълнение към съществуващата производствена площадка на завода в Дупница, значително увеличавайки капацитета с над 800 милиона таблетки / капсули годишно.

 

„Гади Мукомолов /в ляво/ по време на първата копка на обекта, юни 2021 г.“
„Гади Мукомолов /в ляво/ по време на първата копка на обекта, юни 2021 г.“

Този нов и вълнуващ проект е доказателство за положителното развитие на Teва и нашия екип в България. На финална фаза сме в реализацията на инвестиция, с която ще разширим допълнително мащаба, с който нашата компания работи в България и по-специално в Дупница. Тази инвестиция е глас на доверие към служителите на завода в Дупница, техния доказан опит, силни възможности и професионализъм“, споделя Гади Мукомолов, изп. директор на завода на Тева в Дупница, който от 1 юни 2023 г. поема мениджмънта на завода на Тева в Рънкорн, Обединеното Кралство.  Заводът в Рънкорн е специализиран в производство и доставка на комплексни и биологични продукти. „Удовлетворен съм от факта, че сме на финала на реализацията на една голяма и успешна инвестиция на Тева в завода в Дупница. Сигурен съм, че завършеният строителен проект ще работи успешно под ръководството на бъдещия ми наследник и продължаващата отлична работа, извършвана от невероятния и компетентен екип на обекта в Дупница, който доведе проекта до този етап. Проектът е изключително важен за града и ще позволи на Teва да продължи да бъде голям и доказан работодател в региона - осигуряващ работна среда с възможности за развитие на много хора от Дупница и региона. Инвестицията ще създаде нови 70 работни места, които ще се присъединят към настоящите близо 900 служители в завода. Производствените мощности на Тева в Дупница и Троян са важна част от глобалната производствена мрежа, те ще продължават да се развиват и създават стойност за пациентите, служителите и общностите. Удовлетворен съм, че съм част от поредния успешен етап в развитието на заводите в Дупница и Троян. Сигурен съм, че двата завода ще надграждат своята дългогодишна история и висока репутация на професионално, солидно и модерно фармацевтично производство в България“,  допълва Гади Мукомолов.

 

 


Заводът на Тева в Дупница има над 70-годишна история и е важна част от глобалната производствена структура на компанията. Продукцията на завода се реализира в над 70 страни в Европа, Северна и Южна Америка, Канада, Азия, Южна Африка, Австралия и Нова Зеландия. В резултат на мащабна инвестиционна програма, заводът в Дупница е един от най-модерните фармацевтични заводи в Европа за производство на твърди лекарствени форми.

  

No comments