Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Концерт-спектакъла "Аз съм Пирин" препълни зала „П. Яворов“ в Благоевград

Пълна зала и бурни аплодисменти посрещнаха в Благоевград концерт-спектакъла „Аз съм Пирин“ Пълна зала и бурни аплодисменти посрещнаха в Благ...Пълна зала и бурни аплодисменти посрещнаха в Благоевград концерт-спектакъла „Аз съм Пирин“


Пълна зала и бурни аплодисменти посрещнаха в Благоевград концерт-спектакъла „Аз съм Пирин“, посветен на 90-годишнината на проф. Кирил Стефанов, кметът Илко Стоянов благодари за невероятното представление

С внушителен концерт-спектакъл пред препълнена зала в Благоевград бе отбелязана 90-годишнината от рождението на големия композитор, диригент и главен художествен ръководител на фолклорен Ансамбъл “Пирин” проф. Кирил Стефанов. Събитието едва побра възторжената публика в зала „П. Яворов“.

Продължилото над два часа представление потопи зрителите в магията на българския фолклор. Музикалните и танцови изпълнения събраха на една сцена Ансамбъл “Пирин” и Северняшкия ансамбъл „Иван Вълев“. В съвместния концерт-спектакъл взеха участие и съставите на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ в Пловдив, и Националното училище за танцово изкуство. Публиката успя да чуе изпълненията на емблематичните солисти Руска Стоименова, Иван Гоцев, Юри Крумов, Стойка Германова, Таня Трушанова, Елза Петрова, Мирослав Юговски.

Сред гостите на събитието бяха синовете на проф. Кирил Стефанов - Димитър и Методи, както и много бивши танцьори, музиканти и певци от Ансамбъл „Пирин“.

Концерт-спектакълът започна с документални кадри за живота и творчеството на проф. Кирил Стефанов, и поклон пред паметта му.

Още първото изпълнение предизвика продължителни овации, след което залата притихна. Публиката се наслади на обичаната от поколения българи музика и така до края на представлението, когато всички се изправиха на крака с нестихващи ръкопляскания.

На финала кметът на Благоевград Илко Стоянов излезе на сцената и благодари на артистите за невероятния спектакъл, който поднесоха.

„За мен е чест и привилегия, че съм тук с вас тази вечер. Благодаря на всички творци, които сътвориха този спектакъл и ни напомниха какво ни е завещано от поколенията, защото само така ще успее българщината. Благодаря на братя Стефанови и на прекрасната публика“, каза кметът Илко Стоянов и поднесе кошница с цветя на изпълнителите.

Под ръководството на Кирил Стефанов благоевградският ансамбъл „Пирин“ реализира над 6000 концертни изяви в повече от 55 страни по всички континенти на света пред публика, надвишаваща 6 милиона зрители и слушатели.

Съвместният концерт-спектакъл бе представен пред многобройна публика на 28 март в Музикалния театър в София навръх рождената дата на талантливия творец Кирил Стефанов.Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments