Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Термозащитни средства за коса

За да придадат на прическата красив, добре поддържан вид, момичетата често използват горещ стайлинг. Това може да бъде редовно сушене със ...



За да придадат на прическата красив, добре поддържан вид, момичетата често използват горещ стайлинг. Това може да бъде редовно сушене със сешоар, изправяне на вълнообразни кичури с маша или обратното, създаване на къдрици с маша. В резултат на излагане на високи температури структурата на къдриците се уврежда, става по-тънка, чуплива и губи естествения си блясък. Най-добрата термична защита за косата ще помогне да се предпазят къдриците от негативни ефекти. Правилният инструмент ще ви помогне да възстановите структурата на нишките, да поддържате привлекателен външен вид и да осигурите надеждно фиксиране на стила.

Защо се нуждаете от топлинна защита за косата си?

Редовното излагане на високи температури на нишките причинява увреждане на горния им кератинов слой. В резултат те изтъняват, започват да се чупят, губят блясъка си и изглеждат безжизнени. Скалите на косата се издигат, допринасяйки за изпаряването на вътрешната влага и появата на сухота. В допълнение, машите, ютиите и сешоарите унищожават естествените мазнини и протеини.

За да върнете къдриците към предишния им блясък, еластичност и красота, не е необходимо напълно да изоставяте стилизиращите продукти. Специален термозащитен спрей ще ви помогне да защитите къдриците. Предимствата му са следните:

·         предпазва косата по цялата дължина;

·         съдържа хранителни вещества, витамини, допринасящи за възстановяването на структурата;

·         овлажнява;

·         създават тънък филм върху повърхността на нишките, предпазвайки от високи температури;

·         осигурява фиксация.

Как правилно да използвате термозащитни средства

Препаратите, които предпазват къдриците, са разделени на три вида: миещи се, незаличими и специално предназначени за преси, маши.

Измиващите се трябва да включват различни подхранващи балсами, маски, балсами, шампоани. Осигуряват дълбока хидратация, но не действат толкова ефективно, колкото без измиване. Последните обикновено са спрейове, които трябва да се прилагат непосредствено преди оформяне.

Средствата за къдрици, ютии са предназначени едновременно да защитават и овлажняват къдриците. Те са двуфазни лекарства.

Термичната защита ще се справи ефективно със задачата си, при спазване на правилата за употреба:

1. Нанасяйте само върху чиста коса.

2. Напръскайте на разстояние 20-30 см от главата по цялата дължина. Ако това правило не се спазва, нишките могат да се слепят.

3. След нанасяне на продукта е необходимо косата да се разресва с гребен с редки зъби. Това е необходимо за равномерно разпределение на термичната защита.

4. Използвайте препарати непосредствено преди полагане с маша, ютия или сешоар.

5. Вземете стилизиращо устройство с керамична повърхност, за да нараните по-малко нишките. Така че ефектът ще стане още по-забележим.

6. Използвайте редовно. Ако термичният спрей ще стои на рафт с друга козметика и ще се използва от време на време, няма да има резултат.

Няма конкретни съвети колко да се прилага. След определен период на използване вие ​​сами решавате колко спрей или мус ще ви бъде достатъчно.

Не нанасяйте продукта върху изключително мокра коса. Използвайте само за леко влажни къдрици.

Не забравяйте, че термичната защита е необходима не само за тези, които активно използват маши и ютии. Полезен е при горещо или студено време, като предпазва косата от негативните ефекти на ултравиолетовите лъчи или замръзване.

Критерии за избор

За да защитите къдриците от увреждане колкото е възможно повече, трябва да изберете доказани, надеждни средства. Преди да купите, внимателно проучете рецензиите, състава на лекарствата, подробни прегледи със снимки и също така вземете предвид следните критерии:

·         Състояние на косата. Сухите, къдрави кичури се нуждаят от ефективна защита без алкохол. За повредени кичури (след често боядисване, стилизиране, химическо къдрене) трябва да закупите подхранващи масла, кремове, мляко или серуми с термозащитен ефект. Собствениците на мазна коса трябва да обърнат внимание на препаратите за изплакване, тъй като честото използване на термични спрейове може да влоши ситуацията.

·         Обърнете внимание на състава. Спрейовете трябва да съдържат витамини (Е, А, В5), растителни екстракти, пантенол, етерични масла, копринени протеини, пшеница и подобни хранителни компоненти.

·         Изплакване или оставяне. Както бе споменато по-горе, препаратите за изплакване (шампоани, балсами) помагат за възстановяване на структурата на косата, но в напреднали случаи те няма да осигурят подходящи термични защитни свойства.

·         Помислете за характеристиките на текстурата. За суха, чуплива, тънка коса са подходящи продукти с лека текстура като спрейове. Собствениците на гъсти, вълнообразни къдрици трябва да избират по-плътни продукти, като мусове, масла, кремове.

·         Купете продукти от същата серия. Лекарствата от един и същи производител, които са в една и съща линия, ще се допълват взаимно.

·         Прочетете внимателно етикета. На бутилката трябва да има надпис, че лекарството е предназначено за защита по време на горещ стил.

·         Изберете професионална термична защита. Серумите, спрейовете, предназначени за салони за красота, фризьорски салони, са по-ефективни. Те ще могат да защитят къдриците от ежедневно изправяне с ютия, да осигурят добра фиксация.

·         Цена. Евтините лекарства не винаги са в състояние качествено да защитят косата от увреждане, така че в този случай не трябва да преследвате ниската цена.

·         Защитното средство не може да замени маслото за коса или балсама без измиване.

Източник – Био козметика от ЕкоДеТони


Искате да бъдете в крак с най-новите новини от Кюстендил, Дупница и околността? Екипът на Кюстендил Нет е тук, за да ви осигури достъп до актуални и завладяващи новини от региона. Ние сме електронната медия, която ви дава възможността да бъдете винаги на върха на събитията в градовете Кюстендил, Дупница, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и много други населени места. Чрез нашата платформа, вие можете да четете всичко за последните събития и новини от региона, като винаги ще бъдете сред първите, които ги научават. Но това не е всичко! Ние също така приемаме сигнали от нашите читатели за нередности и случващи се събития, свързани с региона. Не губете време, посетете www.Kustendil.net всеки ден, за да бъдете в крак с най-актуалните новини.

Ако имате каквито и да е въпроси или коментари, не се колебайте да се свържете с нас на kustendil.net@gmail.com. Ние сме тук, за да ви помогнем да сте винаги в крак с последните новини от Кюстендил, Дупница и околността!

No comments