Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Запалиха светлините на коледната елха в Кюстендил

Грейнаха светлините на "Приказната Коледа" в Кюстендил! Броени дни преди Рождество Христово красивата елха събра в центъра на Кюст...

Грейнаха светлините на "Приказната Коледа" в Кюстендил!


Броени дни преди Рождество Христово красивата елха събра в центъра на Кюстендил стотици в очакване коледните светлини на града да заблестят. Малки и големи, дошли от близо и далеч се събраха на централния площад "Велбъжд“, в града под "Хисарлъка“. По традиция Професионалния духов оркестър постави началото на Коледно–Новогодишните празници. Сред гостите на празника бяха областният управител Александър Пандурски, председателят на Общински съвет Димитър Велинов и зам.-кметът на Община Кюстендил Кристиян Иванчов.
Пламъкът на идващите празници запалиха артистите от "Bright eye", но искрата на идващото ново запали кметът на Община Кюстендил – инж. Огнян Атанасов. След огнения пърформънс на "Bright eye“ коледното дърво в Кюстендил светна в целия си блясък.

Кметът инж. Атанасов се обърна с благодарност към всички изпълнили площад "Велбъжд“ тази вечер. Специално благодари и на двамaта художници в Отдел "Култура и духовно развитие", Община Кюстендил , които са зад кулисите и години наред се грижат за коледното осветление и украсата - това са Евгени Паунов и Георги Бенгаров - едни хора, които са над 70 години и отново се погрижиха цялата украса да я има. Кметът посочи, че всичко тръгва от малките неща, от малките хора с големи сърца... "Скъпи съграждани, ние продължаваме традицията да я има елхата, да е на центъра. Ще запалим коледните светлини на елхата тази вечер. Осветлението най-вероятно ще пуснем на 7 декември и ще завършим с нещо ново за нашия град, което смятам, че като град с 8-хилядолетна история заслужаваме да имаме. Това е коледно градче, което ще бъде в градинката пред Общината. Мечтаната коледа в Кюстендил ще я направим всички ние, защото можем да го направим когато сме заедно. Идва Рождество Христово, празниците когато нашите близки се прибират, празниците в които къщичките със загасени лампи се превръщат в уютни домове. Надявам се тези наши съграждани да видят новото начало в Кюстендил и да решат да останат тук, да бъдем заедно през цялата година – както сме тук сега на площада“, допълни Огнян Атанасов, който пожела на всички весели празници!  





Снимки: Vladislav Chanev Photography

Искате да бъдете в крак с най-новите новини от Кюстендил, Дупница и околността? Екипът на Кюстендил Нет е тук, за да ви осигури достъп до актуални и завладяващи новини от региона. Ние сме електронната медия, която ви дава възможността да бъдете винаги на върха на събитията в градовете Кюстендил, Дупница, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и много други населени места. Чрез нашата платформа, вие можете да четете всичко за последните събития и новини от региона, като винаги ще бъдете сред първите, които ги научават. Но това не е всичко! Ние също така приемаме сигнали от нашите читатели за нередности и случващи се събития, свързани с региона. Не губете време, посетете www.Kustendil.net всеки ден, за да бъдете в крак с най-актуалните новини.

Ако имате каквито и да е въпроси или коментари, не се колебайте да се свържете с нас на kustendil.net@gmail.com. Ние сме тук, за да ви помогнем да сте винаги в крак с последните новини от Кюстендил, Дупница и околността!

No comments