Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Под ръководството на Районна прокуратура – Кюстендил се водят разследвания по досъдебни производства за малтретиране на непълнолетно момиче и блудство спрямо психично болно лице

               В Районна прокуратура – Кюстендил е образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 143, вр. чл. 26, ал. 1... 

            В Районна прокуратура – Кюстендил е образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 143, вр. чл. 26, ал. 1 и по чл. 131, ал. 1 от НК – принуда и причиняване на телесна повреда.

            В периода от 24.12.2023 г. до 29.01.2024 г. в гр. Кюстендил спрямо непълнолетно момиче няколко пъти била проявена агресия. То било принуждавано да извършва действия против волята си и й били нанесени телесни повреди.

Разследването е установило четирима извършители на престъпните деяния – непълнолетно и малолетни лица.

Проведен е разпит на пострадалата. Предстои извършване на освидетелстването й.

С оглед разпоредбите на Наказателния кодекс малолетните лица не са наказателноотговорни, поради което не са привлечени в качеството на обвиняеми. По отношение на наказателната отговорност на непълнолетното лице се прилагат особените правила, предвидени в Кодекса.

 

Продължават действията по разследване по досъдебно производство, водено под надзора на Районна прокуратура – Кюстендил, Териториално отделение – Дупница, за престъпление по чл. 149, ал. 2, т. 1 от НК.

Около 15 ч. на 26.01.2024 г. в гр. Бобошево били извършени блудствени действия спрямо психично болно пълнолетно лице. По данни на пострадалата тя била заплашвана и удряна с електрически кабел по главата. Провеждат се оперативно-издирвателни мероприятия.Искате да бъдете в крак с най-новите новини от Кюстендил, Дупница и околността? Екипът на Кюстендил Нет е тук, за да ви осигури достъп до актуални и завладяващи новини от региона. Ние сме електронната медия, която ви дава възможността да бъдете винаги на върха на събитията в градовете Кюстендил, Дупница, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и много други населени места. Чрез нашата платформа, вие можете да четете всичко за последните събития и новини от региона, като винаги ще бъдете сред първите, които ги научават. Но това не е всичко! Ние също така приемаме сигнали от нашите читатели за нередности и случващи се събития, свързани с региона. Не губете време, посетете www.Kustendil.net всеки ден, за да бъдете в крак с най-актуалните новини.

Ако имате каквито и да е въпроси или коментари, не се колебайте да се свържете с нас на kustendil.net@gmail.com. Ние сме тук, за да ви помогнем да сте винаги в крак с последните новини от Кюстендил, Дупница и околността!

No comments