Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

С доминация на дупнишките училища приключиха Областните ученически игри по баскетбол

С доминация на дупнишките училища приключиха Областните ученически игри по баскетбол, провели се в Спортната зала тази седмица. Във възрасто...



С доминация на дупнишките училища приключиха Областните ученически игри по баскетбол, провели се в Спортната зала тази седмица. Във възрастова група 5-и – 7-и клас при момчетата първенец стана отборът на ОУ “Евлоги Георгиев”-Дупница, който се справи категорично с ОУ “Кирил и Методий”-Кюстендил и СУ “Христо Ботев”-Сапарева баня. Във финала при момичетата тимът на СЕУ “Паисий Хилендарски”-Дупница разгроми с 68:6 ОУ “Проф. Марин Дринов”-Кюстендил и стана първи.

Във възрастова група 8-и – 10-и клас при момчетата купата за първо място спечели отново СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“-Дупница. В първия си мач баскетболистите на Йордан Гиргинов победиха с 47:25 връстниците си от СУ “Христо Ботев”-Сапарева баня. Във втората среща ПМГ “Проф. Емануил Иванов”-Кюстендил надделя трудно на сапаревобанци и третият сблъсък трябваше да определи шампиона. Срещнаха се дупничани и кюстендилци, като СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“-Дупница победи ПМГ “Проф. Емануил Иванов”-Кюстендил с 69:26.

Финалът при юношите 11-и – 12-и клас противопостави тимовете на СЕУ “Св. Паисий Хилендарски”-Дупница и ЕГ “Д-р Петър Берон”-Кюстендил. Кюстендилското училище се наложи с 51:43 и взе първото място.

Победителите продължават напред и ще представляват Област Кюстендил в Зоналните надпревари.

Организатор на Игрите бе Ученически спортен клуб Марек със съдействието на местния баскетболен клуб Политехника. Именно от Политехника осигуриха лицензирани съдии от Българската федерация по баскетбол, които водиха безпристрастно всички мачове. Наградите връчи главният ръководител на ученически спортен клуб Марек Емилия Ганчева.



Искате да бъдете в крак с най-новите новини от Кюстендил, Дупница и околността? Екипът на Кюстендил Нет е тук, за да ви осигури достъп до актуални и завладяващи новини от региона. Ние сме електронната медия, която ви дава възможността да бъдете винаги на върха на събитията в градовете Кюстендил, Дупница, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и много други населени места. Чрез нашата платформа, вие можете да четете всичко за последните събития и новини от региона, като винаги ще бъдете сред първите, които ги научават. Но това не е всичко! Ние също така приемаме сигнали от нашите читатели за нередности и случващи се събития, свързани с региона. Не губете време, посетете www.Kustendil.net всеки ден, за да бъдете в крак с най-актуалните новини.

Ако имате каквито и да е въпроси или коментари, не се колебайте да се свържете с нас на kustendil.net@gmail.com. Ние сме тук, за да ви помогнем да сте винаги в крак с последните новини от Кюстендил, Дупница и околността!

No comments