Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Интересни и драматични мачове белязаха изминалата седмица за отборите на БК Политехника Дупница.

Б-отборът на клуба спечели срещу тима на Микс Б с 87:76 и поведе в плейофната серия на Българска баскетболна лига, Б група Запад. В наглед р...




Б-отборът на клуба спечели срещу тима на Микс Б с 87:76 и поведе в плейофната серия на Българска баскетболна лига, Б група Запад. В наглед равностойния сблъсък ПолитехникаБ  изигра по-силна четвърта част, за да спечели срещата. Омар Ел-Аюби беше най-резултатен с цели 24 точки, хвана и 10 борби, за да оформи дабъл-дабъл. С изключително продуктивен мач и трипъл-дабъл пък се отчете играещият треньор Ивайло Константинов – 16 точки, 11 борби, 13 асистенции. По 12 точки отбелязаха Симеон Симеонов и Кирил-Александър Стоилов, който се включи от пейката. С двуцифрен брой точки (10) завърши и Йордан Георгиев, който хвана и 9 борби под коша. За Микс Б цели петима баскетболисти приключиха с двуцифрен брой точки. По 12 пункта вкараха Георги Михайлов, Иван Неделчев и Илиян Варзоев. С 11 се отчете Иван Павлов, а с 10 – Драгомир Павлов.

Ветераните от Политехника+ пък взеха победа с 81:71 срещу Буба олд старс в среща от редовния сезон на ББЛ+. Двубоят в „Арена Овергаз“ бе изключително интересен, като отново се стигна до продължение. В допълнителните 5 минути „лилавата лавина“ отвори 10 точки преднина, за да спечели мача. Страхотно за победителите се представи Добри Зрънчев, който завърши със великолепен дабъл-дабъл – 33 точки и 18 борби, влизайки от пейката. Иво Русев добави 14 точки, 5 борби и 5 асистенции също от скамейката. От пейката влезе и Михаил Димитров, за да отбележи 12 точки и да хване 9 борби под коша. За отбора на Буба най-резултатен бе Цветелин Цоков с 27 точки. С дабъл-дабъл пък завърши Людмил Кирилов – 15 точки и 11 борби.

Политехника В загуби с 64:76 първия плейофен мач срещу Септември в първенството на ББЛ, В група Запад. Ключова за крайния изход на срещата се оказа четвъртата част, когато Септември отбеляза 25 точки срещу само 7 за противника. За Политехника В най-резултатен бе Симеон Симеонов с 23 точки, който се включи от пейката. 15 точки, 6 борби и 4 асистенции записа Борис Петков. Иван Соколов завърши с 9 точки, 10 борби и 8 асистенции. За Септември с дабъл-дабъл се отличи Йоан Минков – 25 точки и 11 борби. Дабъл-дабъл постигна и Георги Велев – 13 точки и 13 борби.

А-отборът на Политехника Дупница отстъпи с 69:89 от Фаб Файв в първи плейоф от ¼-финалната серия в А група Запад на ББЛ. Почти през целия мач Фаб Файв доминираше и стигна до заслужен успех, за да поведе с 1-0 в серията. Трима баскетболисти на Политехника завършиха с двуцифрен актив точки, но това се оказа недостатъчно. Най-резултатен за тима от Дупница бе Мартин Петров с 14 пункта. Даниел Запрянов записа 13 точки, а Асен Попов завърши с дабъл-дабъл – 12 точки и 13 борби. За Фаб Файв четирима играчи изпъкнаха с двуцифрен брой точки. Камен Атанасов бе най-резултатен с 18 точки, хвана и 12 борби под коша, за да оформи дабъл-дабъл. Георги Кръстев също завърши с дабъл-дабъл – 16 точки, 10 борби. Стефан Янев добави 13 точки, а с 12 точки и 9 борби приключи Георги Христов.

За завършек на седмицата инфарктна победа със 70:67 след страхотен обрат постигнаха 16-годишните юноши на Политехника Дупница срещу връстниците си от Монтана. Двубоят от Дивизия Запад на Зона Рила се игра в „Арена Самоков“, като монтанчани на полувремето имаха убедителна преднина от цели 22 точки (42:20). В третата и четвъртата четвърт обаче момчетата на Драгомир Десподов стегнаха редиците и с агресивна защита сътвориха впечатляващ обрат. Така в крайна сметка юношите на „лилавата лавина“ спечелиха срещата с 3 точки разлика. За отбелязване е, че Димитър Челенков изигра великолепен мач, вкарвайки невероятните 50 точки. Това бе последен двубой за сезона за 16-годишните юноши в първенството. Тренировките обаче продължават.

Искате да бъдете в крак с най-новите новини от Кюстендил, Дупница и околността? Екипът на Кюстендил Нет е тук, за да ви осигури достъп до актуални и завладяващи новини от региона. Ние сме електронната медия, която ви дава възможността да бъдете винаги на върха на събитията в градовете Кюстендил, Дупница, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и много други населени места. Чрез нашата платформа, вие можете да четете всичко за последните събития и новини от региона, като винаги ще бъдете сред първите, които ги научават. Но това не е всичко! Ние също така приемаме сигнали от нашите читатели за нередности и случващи се събития, свързани с региона. Не губете време, посетете www.Kustendil.net всеки ден, за да бъдете в крак с най-актуалните новини.

Ако имате каквито и да е въпроси или коментари, не се колебайте да се свържете с нас на kustendil.net@gmail.com. Ние сме тук, за да ви помогнем да сте винаги в крак с последните новини от Кюстендил, Дупница и околността!

No comments