Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Как да защитим бебешката кожа от слънцето?

С настъпването на лятото, слънчевите лъчи стават все по-силни, а грижата за деликатната бебешка кожа става приоритет за всеки родител. Бебеш...

С настъпването на лятото, слънчевите лъчи стават все по-силни, а грижата за деликатната бебешка кожа става приоритет за всеки родител. Бебешката кожа е изключително чувствителна и изисква специална защита срещу UV лъчите. В тази статия ще обсъдим важността на слънцезащитата и как най-добре да предпазите кожата на вашето бебе от слънцето.

Защо бебешката кожа е толкова чувствителна?

Бебешката кожа е значително по-тънка и нежна в сравнение с кожата на възрастните. Тя произвежда по-малко меланин, което я прави по-уязвима на UV лъчите. Без подходяща защита, бебешката кожа може лесно да изгори, което може да доведе до сериозни дългосрочни проблеми.

Продукти за слънцезащита за бебета

Изборът на подходящ слънцезащитен продукт е от ключово значение. Препоръчваме специализирани продукти като Photoderm PEDIATRICS Mineral SPF 50+ и Photoderm PEDIATRICS Spray SPF 50+. Тези продукти осигуряват висока степен на защита и са специално разработени за деликатната бебешка кожа, като са хипоалергенни и без аромати​​.

Как да изберем подходящ слънцезащитен продукт?

Когато избирате слънцезащитен продукт за вашето бебе, следвайте тези важни критерии:

  1. Широкоспектърна защита: Изберете продукт, който защитава както от UVA, така и от UVB лъчите.

  2. Безопасна формула: Избягвайте продукти с аромати и парабени, които могат да раздразнят бебешката кожа.

  3. Водоустойчивост: Бебетата обичат водата, затова водоустойчивите продукти са по-добър избор.

  4. Лесно нанасяне: Изберете продукти, които се нанасят лесно и бързо се абсорбират.

Съвети за безопасност под слънцето

Избягване на директно слънце

Най-добре е да избягвате излагането на бебето на директно слънце между 10:00 и 16:00 часа, когато UV лъчите са най-силни.

Защитно облекло

Облечете бебето в леки, дишащи дрехи, които покриват колкото се може повече от кожата. Шапка с широка периферия също е задължителна.

Сянка

Когато сте на открито, осигурете сянка чрез чадър или тента, за да намалите пряката слънчева експозиция.

Хидратация

Уверете се, че бебето е добре хидратирано. За бебета над 6 месеца предлагайте вода на малки глътки, а за по-малките - кърменето или адаптираното мляко е достатъчно.


Грижата за бебешката кожа под слънцето е важна задача за всеки родител. Използването на качествени слънцезащитни продукти като Photoderm PEDIATRICS Mineral SPF 50+ и Photoderm PEDIATRICS Spray SPF 50+, както и следването на основни правила за безопасност, ще осигурят защита и спокойствие. И не забравяйте, че слънцезащитата е важна, независимо от професия, пол, възраст. Слънцезащита е нужна дори когато сте с някакъв вид работно облекло, например медицинско облекло.

No comments