Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Кюстендилска пролет 2021 - победителките

На 20 март 2021 г.  се проведе 54-ият конкурс за избор на „Девойка Кюстендилска пролет“ 2021, като в него взеха участие кандидатки от предхо...

Кюстендилска пролет 2021 Вероника Василева


На 20 март 2021 г.  се проведе 54-ият конкурс за избор на „Девойка Кюстендилска пролет“ 2021, като в него взеха участие кандидатки от предходната година . Поради въведените противоепидемични мерки в страната, тази година изборът се проведе онлайн и бе излъчен директно, на живо, чрез платформата Youtube (Видеото можете да гледате в долната част на статията).

Журито бе от членове, участвали в  „Кюстендилска пролет“ от създаването на конкурса до момента, а  момиче на публиката по традиция се избра  чрез SMS – гласуване. Традицията по тържествено посрещане на пролетта датира от 1966 година. На този празник се избира девойка, която символизира идването на пролетта, младостта, пробуждането на природата и надеждата за нов живот. Изборът  се проведе в три кръга - като единият от тях е единствения по рода си в България тур с народни носии. Празникът на Кюстендил се състоя с богата украса и хубава музика, а кюстендилските творци успяха да изложат  своите красиви щандове с изделия.

Носителка на короната и символ на града стана Вероника Василева под номер 5, а нейни подгласнички са – Бригита Андонова – с номер 11 и Мира Христова – с номер 15. „Девойка на публиката“ е номер 15 – Мира Христова, която е избрана чрез SMS гласуване, продължило и по време на спектакъла. Водещи на програмата бяха Емануела Миланова и Чавдар Ненов, а за празничното настроение се погрижиха обичаните кюстендилски изпълнители Димана Крумова и Василиа Петрова, както и талантливата певица и актриса Дара Екимова.

Цялото издание можете да гледате от следното видео:


No comments