Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Сандански е една от най-предпочитаните дестинации за Великденските празници

Традиционно, Сандански е сред предпочитаните места за почивка по време на Великденските празници и Гергьовден. Тази година не прави изключен...Традиционно, Сандански е сред предпочитаните места за почивка по време на Великденските празници и Гергьовден. Тази година не прави изключение и въпреки извънредната обстановка, хотелите в курорта са 100% заети. Различното е, че туристите са основно българи, а чужденци почти не се срещат.

Резервациите в хотелите в Сандански са направени преди седмици и до 9-ти май трудно се намират свободни места. Най-често туристите отсядат за 3 или 4 нощувки.

Сред основните причини туристите да изберат Сандански за почивните дни са:

  • Минералните води и природата
  • Топлият климат, приятните хора, интересните места за разходка и посещение
  • Големият градски парк с чист въздух и зелена природа

За празниците хотелиерите са предвидили различни изненади.
Хотелиерите твърдят, че мерките за безопасност се спазват, а туристите казват, че са спокойни.

Цените на почивката в Сандански са различни, в зависимост от услугите, които се предлагат.

За 3 нощувки за двама с великденски обяд може да се закупи за около 400 лв, 500 лв, 600 лв, в зависимост от категорията на хотела, в зависимост от това каква стая ползват, казва Христина Панайотова секретар на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански.

Хотелиерите са доволни от високата посещаемост. Надяват се, че мерките за чужденците, които са сред основните почиващи в Сандански, ще бъдат облекчени.

Източник: https://bntnews.bg/

No comments