Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Окръжна прокуратура – Враца предаде на съд обвиняеми за жестокото убийство в с. Търнава

  Окръжна прокуратура – Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу А.А.  ( на 26 години )  и М.Д.  ( на 18 години )  за убийств...

 


Окръжна прокуратура – Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу А.А. (на 26 години) и М.Д. (на 18 годиниза убийство, извършено от тях по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Престъплението е квалифицирано по чл. 116, ал.1, вр. чл. 115 от НК.

            Двамата обвиняеми се познавали, често се срещали в заведенията в с. Търнава. Поддържали отношения с криминално проявени лица.

         На 05.08.2020 г. А.А. и М.Д. срещнали 40-годишния В.П. в парка до църквата в с. Търнава. За него се знаело, че проявява агресия след употреба на алкохол, има психиатрични проблеми и преспива на различни места.

Не след дълго заедно тръгнали към намиращото се наблизо изоставено училище. В приземното помещение на нефункциониращата сграда тримата пиели бира и пушели „чай“. Без причина В.П. отправил обидни думи спрямо М.Д. Това го ядосало и той му отвърнал с юмручен удар в лицето, вследствие на който мъжът паднал. Нанесъл му още няколко удара, след което взел тротоарна плочка. С нея продължил да го бие по главата.

След като престанал да го удря М.Д. казал на обвиняемия А.А. да пререже гърлото на В.П. с ножа, което той изпълнил. Със същото оръжие М.Д. направил прорези по тялото на пострадалия. Счупил ножа, като острието пъхнал под ламперията на изоставената сграда, а дръжката изхвърлил в близкия геран. Двамата обвиняеми се уговорили да не казват на никого за случилото се.

         На следващия ден тялото на В.П. било открито и бил подаден сигнал на телефон 112. В хода на разследване на тежкото престъпление извършителите са били установени.

От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че причината за смъртта на В.П. е острата масивна кръвозагуба, настъпила вследствие на прерязване на магистрални кръвоносни съдове в областта на шията и довела до състояние несъвместимо с живота.

            Установено е, че по време на жестокото убийство обвиняемият М.Д. е бил под влияние на наркотични вещества - марихуана, канабис и други. В организма на А.А. имало наличие на лекарствени средства и техни метаболити - диазепам, карбамазепин, окскарбазепин, хлорпотиксен, както и алкохол.

            Предстои делото да продължи в съда.

No comments