Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Българско зрънце жито достига до 34 държави в света с KitKat® десерт

Стратегическият инвеститор за 2020- та година Нестле България  подкрепя родното земеделие и българската икономика   Лидерът в производст...

Стратегическият инвеститор за 2020- та година Нестле България  подкрепя родното земеделие и българската икономика

 

Лидерът в производството на храни и напитки Нестле България изкупува над 2500 тона българско брашно на годишна база, които използва за направата на шоколадови десерти KitKat® във фабриката си в София. Вафлените кори, произведени в България, които са основен компонент на десертния бар, се правят от 100 % българско брашно. Фабриката в София произвежда баровете KitKat® за износ в 34 пазари по света и по този начин тонове българско брашно достигат до държави, сред които Южна Корея, Сингапур, Мексико, Катар, Южна Африка и Карибските острови.

„Вече 27 години Нестле България работи в посока подобряване на качеството на живот за българското общество, използвайки силата на добрата храна. Днес отново с гордост искаме да споделим, че дори в условията на криза Нестле България продължава да спазва стриктно своя ангажимент към местните производители, изкупувайки тонове българско брашно за направата на десерти KitKat®, като по този начин затвърждава своята позиция на стратегически и устойчив бизнес партньор на българската икономика. Ние сме силно мотивирани да продължим нашите полезни практики с мисъл както за обществото, така и за околната среда, прилагайки иновативни и устойчиви практики като регенеративно земеделие“, сподели Нели Ангелова, Мениджър комуникации Нестле Югоизточен пазар.

Фабрика София на Нестле произвежда повече от 2,500,000 шоколадови десерта KitKat® дневно или 1,736 барове на минута. За направата на вафлените кори на всеки един от десертните барове се използва българско брашно от най-висок клас. Пшеницата, използвана за направата на KitKat®, се обработва във високотехнологичната мелница, която произвежда марката София Мел и работи директно с над 90 доставчици. Мелницата е оборудвана с професионални машини за почистване на зърното преди смилане, а процесът на обработване на зърното е напълно автоматизиран, което позволява стриктен контрол над качеството през целия процес на производство.

Нестле Българя продължава да подобрява своите производствени операции, като през 2020 година компанията инвестира 23 милиона лева в модернизиране и оптимизиране на фабриката си в София. В момента фабриката е един от петте компетентни центъра за производство на шоколадови барове KitKat® за регион Европа, Близкия Изток и Северна Африка. Компанията продължава стриктно да спазва своите социални ангажименти като продължава да подкрепя местното производство, изкупувайки продукти изцяло от български фермери.

Нестле България изготви специално видео, в което проследява пътя на българското брашно от фермера – Борислав Горанов, през мелниците на София Мел до фабриката на Нестле София и показва как благодарение на всеки един от шоколадовите десерти KitKat®, частица от България достига до 34 държави по целия свят.



Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments