Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

131 341 са гласоподавателите в област Кюстендил, спокойно започна избоният ден

  При спокойна обстановка започна изборният ден в Кюстендилска област, съобщи председателят на Районната избирателна комисия /РИК/ Тодорка И...


 

При спокойна обстановка започна изборният ден в Кюстендилска област, съобщи председателят на Районната избирателна комисия /РИК/ Тодорка Илиева. "Не всички секции започнаха работа в пълен състав, правят се смени", каза Илиева.  Броят на гласоподавателите в област Кюстендил е 131 341. Сформирани са 281 секционни избирателни комисии, в които работят около 2273 души. Има пет подвижни секции за хора с двигателни увреждания – в Кюстендил, Дупница, Сапарева баня, Бобов дол и Рила. В ковид-отделението на една от болниците в Дупница е разкрита секция за гласуване.

В град Кюстендил е прдоставена подвижна секция за гласуване на хора, поставени под карантина. 

Също така е разкрита една секция за гласуване към затвора в Бобов дол.  

Общо  173 секции предоставят машинно гласуване.

В 18 от тези секции са поставени по две машини. В 108 секции ще се гласува с хартиени бюлетини. Общо 410 служители на МВР - от ОДМВР, Регионална дирекция "Гранична полиция", дирекцията "Пожарна безопасност и защита на населението", както и дирекция "Жандармерия", ще се грижат в Кюстендилска област за опазването на обществения ред и гарантиране на правото на вот, съобщиха от полицията. В ОДМВР е изграден оперативен щаб, който е в постоянна връзка с РИК и Областната администрация.



Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments