Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Повече от 60 000 проверки са извършили горските служители през октомври в област Кюстендил

Повече от  60 000 проверки са извършили горските служители през октомври в област Кюстендил От 4 до 31 октомври 2021 г. екипи от Изпълнителн...Повече от  60 000 проверки са извършили горските служители през октомври в област Кюстендил

От 4 до 31 октомври 2021 г. екипи от Изпълнителна агенция по горите, регионалните дирекции по горите, държавните горски предприятия и техните териториални поделения са извършили общо над 63 600 проверки в цялата страна. Целта на инспекциите е както установяване на нарушения, така също и осъществяване на превенция в периода на масово снабдяване с дърва за огрев. Извършват се и проверки за спазване на ловното законодателство при провеждане на ловните излети след откриване на ловния сезон на най-масово практикувания лов у нас на местен дребен и едър дивеч и груповият лов на дива свиня. Проверени са обекти за ползване, складиране, преработка и търговия с дървесина, превозни средства, транспортиращи дървесина, ловци, риболовци и физически лица. 

Съставени са общо 880 акта за установени нарушения по Закона за горите, Закона за лова и опазване на дивеча и Закона за рибарството и аквакултурите. Горските служители са задържали 770 пространствени куб. м дърва за огрев, 143 плътни куб. м обла строителна и фасонирана дървесина, 43 моторни превозни средства, с които е транспортирана незаконна дървесина, 23 моторни триона, 5 оръжия, коне, каруци, инструменти за добив на дървесина и др. Въпреки тежката епидемиологична обстановка в страната, за последната седмица на месеца от служители на Изпълнителна агенция по горите и регионалните дирекции по горите са извършени общо 6832 проверки, а 7779 от държавните предприятия и техните териториални поделения – държавните горски и ловни стопанства.


Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments