Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Подсъдима от с. Долно Церовене е с наложено наказание за неспазване на противоепидемичните мерки

Подсъдимата Л.М., привлечена към наказателна отговорност от Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение – Лом се призна за виновна...Подсъдимата Л.М., привлечена към наказателна отговорност от Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение – Лом се призна за виновна за извършено от нея престъпление по чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1 от НК. На 17.05.2021 г. Л.М. се върнала от Италия в България през ГКПП Дунав мост Видин – Калафат. Във връзка с обявено извънредно положение в страната, поради разпространение на заразна болест, със заповед на министъра на здравеопазването била въведена задължителна карантина. Тя касаела всички лица, пристигащи от „рискови“ държави. С предписание от 17.05.2021 г., издадено от Регионална здравна инспекция, Л.М. била поставена под карантина. Тя била задължена да спазва ограничението да не напуска жилището си на адрес в с. Долно Церовене за срок от 10 дни. Предписанието било лично подписано от нея. На 26.05.2021 г. Л.М. не била открита от служители на РУ Лом на посочения от нея адрес за пребиваване по време на карантината. Било установено, че тя напуснала дома си и посетила обществено място. Между защитата на подсъдимата и Районна прокуратура – Монтана е било сключено споразумение, което съдът е одобрил. Л.М. се е съгласила да й бъде наложено наказание от 3 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок. Тя следва да заплати и глоба в размер на 10 000 лева за неспазване на противоепидемичните мерки. Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments