Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Рецидивист е предаден на съд от Районна прокуратура – Враца за опит за изнасилване на възрастна жена

  Рецидивист е предаден на съд от Районна прокуратура – Враца за опит за изнасилване на възрастна жена             Районна прокуратура – Вра...


 

Рецидивист е предаден на съд от Районна прокуратура – Враца за опит за изнасилване на възрастна жена

           

Районна прокуратура – Враца предаде на съд 29-годишния Д.К. по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 152, ал. 3, т. 5, вр. ал. 1, т. 2, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ и „б“, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.

            Подсъдимият Д.К. е осъждан, изтърпявал е наказание „лишаване от свобода“.

През 2017 г. той бил признат за виновен от Областния съд – Вилдесхаузен в Германия за опит за изнасилване. След осъждането му в чужбина той следвало да бъде под наблюдение на компетентните власти за срок от 5 години и да участва в програма за подпомагане на сексуални насилници. Д.К. заявил на съответните немски органи нерегистриран адрес и се завърнал в България. Впоследствие извършил грабеж, като за това престъпление през 2019 г. бил осъден от Районния съд в гр. Монтана.

През нощта на 10.10.2020 г. подсъдимият Д.К., с качулка и кърпа на главата, светейки си с фенер, влязъл в дома на 83-годишна жена от врачанско село. Нападнал я и се опитал да осъществи с нея принудителен полов акт. Пострадалата оказала съпротива. Успяла да вземе мобилния си телефон, избягала навън при съседите си, където потърсила помощ. Междувременно Д.К. напуснал чуждото жилище и се укрил.

Продължително време той е бил издирван от полицията. След установяването му бил задържан. Понастоящем Д.К. е в затвора в гр. Враца.Престъплението срещу възрастната жена, за което е привлечен към наказателна отговорност, обвиняемият е извършил при условията на опасен рецидив.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото срещу рецидивиста.



Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments