Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Създадена е организация за опазване на обществения ред по време на изборите за президент и вицепрезидент на България

В ОДМВР е създадена организация за опазване на о бществения ред и гарантиране на правото на вот на гражданите по време балотажа  за избор пр...



В ОДМВР е създадена организация за опазване на обществения ред и гарантиране на правото на вот на гражданите по време балотажа  за избор президент и вицепрезидент


 

В ОДМВР е изграден Оперативен щаб, който е в постоянна връзка с РИК и Областната администрация, създадена е организация за охрана на изборните материали при транспортирането им до СИК в деня преди изборите. Служители на Охранителна полиция и служители на РДПБЗН – Кюстендил, извършиха  охранителни и противопожарни обследвания на помещенията, в които ще се помещават секционните избирателни комисии.

Помещенията ще бъдат запечатани от председателите на избирателните комисии в присъствието на полицейски служители, които ще поемат охраната  от 20 ноември до приключването на изборния ден на 21 ноември.

Предприети са мерки за обезпечаване охраната на мобилните комисии за хора,, които не могат да се придвижат сами до секциите.

Осигуряването на обществения ред и гарантирането на правото на вот на гражданите ще се осъществява от 410 служители на МВР – те са от ОДМВР, РДГП, РДПБЗН, ГД „Жандармерия.

 

Полицейската охрана на изборните места ще следи строго за недопускане вътре на лица, носещи оръжие и предмети, опасни за живота и здравето на хората, както и лица в явно нетрезво състояние и под въздействие на упойващи вещества. Всички обемисти и съмнителни пакети ще бъдат оставяни извън помещенията за  гласуване. За да не се допусне внасянето на опасни предмети, полицейските служители ще проверяват гражданите в случай на необходимост. Охраняващите полицаи нямат право да влизат в секциите и при евентуални инциденти ще се намесват само по искане на председателите на избирателните комисии.

Служителите охраняващи изборните помещения ще осъществяват контрол по ограничаване престоя и паркирането на автомобили в районите на СИК и РИК.

 

След приключване на изборния ден автомобилите, транспортиращи изборните книжа и машините  от изборните места до РИК, ще бъдат охранявани от пилотиращи автомобили на полицията. Създадена е организация за охрана  на помещенията   по време на предаване на изборните материали от СИК в РИК след приключване на изборния ден. Полицейски автомобил ще съпроводи изборните материали от РИК  - Кюстендил, до ЦИК.

 ххх

 

Гражданите, чиито лични документи са повредени, откраднати, изгубени, ще могат да гласуват с удостоверение. За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

 

  1.  Гражданите лично да подадат искане в ОДМВР  или в районните управления в Дупница, Бобов дол, Рила  на  20 ноември 2021 г. от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 21 ноември 2021 г. от 08.30 ч. до 19.00 ч. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за президент и вицепрезидент на Република България, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.
  2. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ в областта,  независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

 



Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments