Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Мозайка в банята? Защо не

Мозайките са известни от хиляди години. Хората винаги са били очаровани от създаването на композиции, състоящи се от малки парчета стъкло, к...



Мозайките са известни от хиляди години. Хората винаги са били очаровани от създаването на композиции, състоящи се от малки парчета стъкло, камъни или керамика. Те са ги използвали за създаване на снимки, документиране на събития или фрагменти от историята още преди хиляди години. Някои от античните мозайки са оцелели и до днес, някои са възстановени и сега се радват на предишния си блясък, други са забравени или унищожени. С течение на времето използването на мозайка става все по-често, а самата мозайка се превръща в много популярна декорация.

Днес мозайки се използват почти навсякъде. Съвременният, модерен интериор, особено интериорът на банята, често е украсен с мозаечни акценти. Нарастващата популярност на такива декорации вероятно се влияе от огромното им разнообразие и богати възможности за подреждане, както и атрактивната им цена. Съвременните мозайки за баня са предимно готови елементи, които се предлагат в различни формати и цветове.

Мозаечните плочки за баня са изискан материал за довършване на малки и просторни стаи. Оригиналните покрития се представят в различни стилове - класически, модерен, бионичен – като се вписват във всяка дизайнерска идея и придават на интериора пикантност. Колекцията от подови и стенни мозайки е не само хармонична и красива комбинация, която ви позволява ефективно да украсите банята, но и надеждно покритие с дълъг експлоатационен живот.

Декорирането на бани с мозаечни плочки се конкурира успешно с класическите опции за декориране. С помощта на малки елементи можете да създавате тематични картинки, да подчертавате значителни зони на стаята с цвят или шарка и правилно да поставяте акценти.

Мозайката има редица предимства пред класическите плочки:

1.            Устойчивост на висока влажност, екстремни температури, механични натоварвания.

2.            Икономичен разход на материал с минимални загуби. При покупка е достатъчен 5% запас от материала: плочките се режат лесно по шевовете, количеството отпадъци е минимално.

3.            Монтаж върху всякакви труднодостъпни повърхности: извити конструкции, ниши, колони, ъгли.

4.            Атрактивно, естетично покритие, надеждно и трайно

при употреба.

Затова не се чудете повече, а заложете именно на мозайка за вашата баня.

Източник: keramo-bg.com

No comments