Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Спално бельо от сатен или коприна - вижте нашите съвети

Харесвате луксозно и качествено спално бельо? В днешно време цените на тези спални комплекти не са особено ниски, но винаги можете да разгле...



Харесвате луксозно и качествено спално бельо? В днешно време цените на тези спални комплекти не са особено ниски, но винаги можете да разгледате електронни брошури на големи магазини, за да сравните предложенията и да се възползвайте от най-добрата оферта. Ако все още не сте запознати  с предимствата на сатененото и коприненото спално бельо, то в днешната статия ще ви запознаем в детайли с тези прекрасни материали.

Сатен - Този материал е направен от усукан памук с двойно тъкане или смесени нишки. Блясъкът и яркостта на мрежата се определят от това колко плътно са усукани нишките. Сатенът се характеризира с наличието на 120 тъкани на 1 см 2 . Но поради факта, че нишката е много тънка, самата тъкан е мека и с дълъг експлоатационен живот.

Спално бельо от сатен има лъскава повърхност, която напомня донякъде за коприна, но е по -евтина от коприната (но по -скъпа от обикновения памук).

Материалът е издръжлив. Изработените от него продукти могат да издържат до 400 измивания, докато боята не избледнява.

Отделно се откроява мако-сатен, който е изработен от пениран фин щапелен памук. Този материал се характеризира с висока гладкост и блясък. Основното предимство на спално бельо от мако-сатен е, че не се набръчква.

Фланел

Тя се различава от другите материали по наличието на малко руно. Тази тъкан е много мека на допир; в студено време такова спално бельо ще ви стопли. Наличието на ворсинки може да бъде както предимство (прането е приятно на допир, без да причинява дразнене), така и недостатък, тъй като те образуват пелети с течение на времето. Поради това както външният вид, така и усещането за докосване на такъв продукт се влошават.

Фланелената тъкан има следните предимства:

  • малка гънка;
  • високи топлозащитни свойства;
  • хигроскопичност;
  • дишане;
  • екологичност и хипоалергенност;
  • устойчивост на цвета.

Коприна

Материалът е скъп и много красив. Не е класифициран като растителен или животински материал. Коприната се произвежда от пашкула на гъсеница от копринена буба, но има и синтетични видове коприна. Независимо от това всички те имат уникален блясък, гладкост и здравина.

Качеството на материала зависи от условията, в които е отглеждана гъсеница (независимо дали е естествена или изкуствена), и нейното хранене.

Има няколко вида естествена коприна, а именно японска, турска и китайска (първата от тях е с най -високо качество). Японските материали са ръчно изработени и дишащи, за да поддържат баланс между телесната температура и околната среда.

 


Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments