Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Спално бельо – изберете подходящ модел и размер с нашите практични съвети

Спално бельо – изберете подходящ модел и размер с нашите практични съвети Традиционно комплект спално бельо включва: завивка, чаршаф и ка...



Спално бельо – изберете подходящ модел и размер с нашите практични съвети

Традиционно комплект спално бельо включва: завивка, чаршаф и калъфки за възглавници. За шиене се използват тъкани с различни текстури и размери. По отношение на цената и предназначението бельото е разделено на три категории: елитно, бюджетно и детско.

Най -скъпото и висококачествено спално бельо принадлежи към елитната категория. Характеризира се със следните показатели с изключително високо качество:

           задълбоченост при избора на тъкани;

           аристократични тонове на цветовата палитра;

           елегантност на дизайна;

           стил и уникалност на декоративното решение.

 

Бюджетната категория спално бельо включва традиционни комплекти за ежедневна употреба. Продуктите от тази категория са много популярни и търсени от потребителите на всички категории население. Например, сатененото спално бельо е издръжливо, тактилно и достъпно.

За шиене на бюджетно бельо се използват главно тъкани: поплин, перкал, сатен. Не е предвиден декоративен дизайн под формата на бродерия или ръчно изработена дантела.

Всъщност изборът на грешен размер на спалното бельо ще повлияе значително на качеството на съня ви. Малък чаршаф непрекъснато ще се търкаля и ще образува гънки, малка калъфка за възглавница ще компресира възглавницата и ще я направи твърда.

Пухена завивка в по -малка завивка ще образува вълни и бучки. Обратно, при големи легла възглавницата (одеялото) ще виси и постоянно ще се деформира.

За да се опрости процедурата за избор на спално бельо за легло, са разработени определени стандарти за легла, матраци и спално бельо.

Отивайки да купуват ново спално бельо, експертите препоръчват да изберете много отговорен подход и да обърнете внимание на следните нюанси:

           кой е производителят, независимо дали марката е известна или не. Преди това можете да се запознаете с потребителските отзиви на различни производители на спално бельо;

           как изглежда опаковката на стоката, съдържа ли информация за стоките и производителя. Известните марки няма да спестят от такива дреболии;

           дали тъканите, използвани за шиене на спално бельо, са с високо качество. За да проверите това, просто прокарайте памучен тампон върху тъканта. Липсата на следи от боя върху руното потвърждава качеството на боядисването;

           което е по -важно за вас: здравина или мекота на тъканта. От това ще зависи изборът на вида плат за спалното ви бельо.

 

 

 


 

 

 

No comments