Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Днес да почерпят Тихомир и Тихомира

Днес имен ден празнуват Тихомир, Тихомира и техните сродни имена. Славянското име Тихомир (Тихомира) е съставено от двете думи „тих“ и „мир“...
Днес имен ден празнуват Тихомир, Тихомира и техните сродни имена.
Славянското име Тихомир (Тихомира) е съставено от двете думи „тих“ и „мир“. На 4 януари имен ден имат всички мъже с име Тихомир и всички жени с име Тихомира. Да са здрави и щастливи. На тази дата православната църква почита Събор на 70-те апостоли, което означава общо празнуване. Освен познатите 12 апостоли, Христос има и други - 70, които също изпращал на проповед. След възкресението на Христа ведно с дванадесетте апостоли и те се разпръснали по света да проповядват и са страдали за Исус.

Те проповядвали не само със слово, но и с примера на добродетелния си живот, търпение, кротост, дела на християнска любов и вършили чудеса.

Името Тихомир 
• За произхода и значението на името Тихомир има две теории.
• Според първата името произлиза от гръцки език и означава случайност, съдба.
• Втората версия казва, че Тихомир е българско име, което означава тиха, смирена. 
• Мъжете с това име празнуват имен ден на 4 януари.

Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments