Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Днес празнуваме деня на Свети Силвестр - Карамановден

На втория ден от новата година българите празнуват деня на Свети Силвестър. Този празник е известен още и като Карамановден. На втори януари...На втория ден от новата година българите празнуват деня на Свети Силвестър. Този празник е известен още и като Карамановден.

На втори януари имен ден празнуват: Силвия, Силва, Силвана, Силвестър, Пламен и Пламена, Гopан, Гopица.

Обичаят има очистителен характер, свързан е с ринене на тора, чистене, на оборите. В нощта срещу рпазника момците, които са коледувани, организирани в дружини, обикалят доовете, в които има едър впрегателен добитък, като носят фенери.

На масата не се слага свинско месо и сланина, за да бъдат здрави животните.Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments