Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Нова магистърска програма в Технически факултет на ЮЗУ - Благоевград

За първи път Техническият факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ ще обучава студенти в магистърската програма „Надеждност, ергономия и инженерен ди...

За първи път Техническият факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ ще обучава студенти в магистърската програма „Надеждност, ергономия и инженерен дизайн“

От летния семестър на академичната 2021/2022 г. за първи път в Техническия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще се приемат и обучават студенти в магистърската програма „Надеждност, ергономия и инженерен дизайн“, пише Blagoevgrad.eu.

Новата специалност отговаря на реалните потребности на индустрията от кадри с широкопрофилна подготовка, които да могат да осъществяват проучвателна,  аналитична и експертна дейност при оценка на надеждността на индустриални процеси и оборудване и за осигуряване на ергономични и художествено-естетични условия на работа в различни технически сфери на дейност.

Завършилите специалността „Надеждност, ергономия и инженерен дизайн“ с професионална квалификация „магистър-инженер“ са подготвени да се реализират като висококвалифицирани експерти и изследователи в областта на надеждността на технологичното оборудване, технологичната ергономия, промишлената квалиметрия, индустриалния дизайн, промишлената естетика и художественото конструиране, индустриалната безопасност, както и управлението на качеството в индустриалните процеси.

Компетентни са да организират и ръководят екипи за технически анализ, изследване и моделиране на надеждността, дизайнерските  и ергономични характеристики на индустриални обекти, средства и процеси.

Завършилите специалността могат да заемат експертни и ръководни длъжности, свързани с качеството на производствените процеси и продукти,  с метрологичното осигуряване, с производственото планиране, прогнозиране и развитие, с логистиката, маркетинга и рекламата, както и с техническия контрол и организацията на производството в индустриални фирми.

Обучението в магистърската програма „Надеждност, ергономия и инженерен дизайн“ е предназначено за завършили ОКС „Бакалавър“ или „Магистър“ по инженерни специалности от област на висше образование 5. Технически науки, за които  обучението ще се провежда в рамките на два семестъра в редовна, платена форма.

Срокът за подаване на документи за обучение по магистърската програма  „Надеждност, ергономия и инженерен дизайн“ е от 10 януари 2022 г. до 10 февруари 2022 г. Документите се подават в кабинет 604 (Учебен корпус №1) при г-жа Виолета Войнова – секретар на Техническия факултет.Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments