Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

🍒 Празник на черешата - Кюстендил, България - 2022 / Cherry Festival - Kyustendil, Bulgaria - 2022

🍒 Празник на черешата - Кюстендил, България - 2022  / Cherry Festival - Kyustendil, Bulgaria - 2022 Производители от Кюстендил и околността...


🍒 Празник на черешата - Кюстендил, България - 2022  / Cherry Festival - Kyustendil, Bulgaria - 2022Производители от Кюстендил и околността всяка година представят черешите на специален празник, празник на черешата.


Провежда се базар на кюстендилски череши и изложение на занаятчии и производители, а вечерите се провеждат концерти. 
Жителите и гостите на града ще могат да се насладят на продукцията на местни производители и търговци в десетки щандове с череши и черешови продукти.

По традиция се провежда и конкурс за най-едра череша, атрактивно вешало, оригинално пано и красив черешов щанд. Последният ден от Празника на черешата, е посветен на Кулинарната надпревара „Череши в кухнята“, където се представят вкуснотии, направени от череши.


 
В трудолюбивите ръце на кюстендилските кулинари този плод намира широко приложение - красиви пити, сладка, компоти и сиропи от череши красят конкурсните маси, а кюстендилци и гостите на града с изумление откриват многообразието на черешовия свят и опитват от неповторимите кюстендилски изделия и ястия с череши.

#Череши #Череша #Празникначерешата #празник #Кюстендил #ИмаКаквоДаСеВиди #ТуристическаДестинацияКюстендил #Kustendil #Kyustendil
Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com


No comments