Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Ремонт на селска къща до ключ Част 1: етапи и препоръки

Ремонтите в София трябва да се вземат на сериозно. Ремонтът на къща до ключ се извършва далеч от един етап. Най-добрият вариант, при който...


Ремонтите в София трябва да се вземат на сериозно. Ремонтът на къща до ключ се извършва далеч от един етап. Най-добрият вариант, при който е възможно да се избегнат неоправдани разходи и различни действия, е да поканите фирма, специализирана в ремонтни дейности.

Откъде да започнете ремонт на къща до ключ

След като реши необходимостта от ремонт на къща до ключ, всеки човек иска да реализира мечтата си и да гарантира, че резултатът напълно отговаря на очакванията. За да се визуализират поставените цели е необходимо да се оформи дизайнерски проект. Понякога собствениците на имоти са прекалено оптимистични по отношение на ремонта на къща и молят специалистите или просто да изготвят проект, или да говорят за основите на ремонтните дейности, или дори да започнат ремонт без първо да съставят проект. Много често създаването на интериора е един от най-трудните етапи от целия ремонт, така че не мислете, че може да бъде пропуснат.

 

Дизайнерският проект е не само чертеж на предложения интериор, но и много други документи, състоящи се от чертежи, няколко опции за оформление, 3D дизайни на стаи, както и друга информация, която може да бъде полезна по време на ремонтните работи.

Предварително подготвен пакет документи за ремонт на къща до ключ осигурява няколко предимства.

  1. Правилното изготвяне на дизайнерски проект ви позволява да планирате разходите, както и да разберете общата сума пари, необходима за завършване на ремонта на къща до ключ. В бъдеще планът може да помогне за спестяване на разходи.
  2. Визуализацията на проекта помага да се представи целият интериор в реалност. Може би, въз основа на резултатите от анализа на дизайнерския проект, ще има нужда от промени, защото е много по-лесно и по-евтино да го направите на хартия, дори преди началото на ремонта, а не в действителност, когато някои идеи вече са реализирани.

 

  1. Пакетът от документи за цялостен ремонт на къща до включва и техническа документация, включително схеми на окабеляване, климатизация, комуникации, сложни конструкции, както и преустройство на помещения или тяхното зониране. Тези документи помагат за извършване на работа възможно най-ефективно на етапа на ремонта и без страх от необходимостта от намеса след завършването му.

Разработването на дизайнерски проект за ремонт на къща до ключ е цяла гама от дейности, която включва различни етапи, а именно:

  1. Извършване на необходимите измервания и изготвяне на план с фиксиране на всички инженерни комуникации в него. Освен това клиентът, заедно с дизайнера, формира техническа задача с подробен списък на изискванията и желанията. Първият етап завършва с окончателното създаване на план за къща, което включва изграждане на нови или разрушаване на ненужни стени, поставяне на водопровод, мебели и др. Този план трябва да бъде съгласуван и одобрен от клиента.
  2. На клиента се предоставят всички необходими документи, чертежи, планове, които по време на ремонта на селска къща ще помогнат за превръщането на този план в реалност. Този набор от документи включва също примери за довършителни и строителни материали, посочващи необходимото им количество, структурни диаграми и местоположение на преградите (за монтаж или демонтаж), разположение на електрически контакти, полилеи, лампи и други осветителни устройства, оформление на подови и таванни модели , подреждане на интериорни предмети , мебели и др.
  3. Третият етап включва така наречения "авторски надзор", по време на който проектантът осигурява поддръжка на ремонтните дейности. Тази стъпка не винаги присъства и не е задължителна. Желателно е обаче той да бъде включен в плана, тъй като всички работници, които извършват определени ремонти, по правило са само специалисти в своята област, докато цялостната картина, която ще се оформи в процеса на ремонт до ключ на къща, те няма да бъдат проследени. Така дизайнерът ще контролира цялостния ход на ремонта, както и съответствието на извършената работа с плана.

Като цяло не се препоръчва да отказвате услугите на дизайнер и да създавате дизайнерски проект, за да избегнете допълнителни разходи, допълнително време и т.н. Истинските професионалисти в своята област ще ви помогнат да използвате ефективно всяка стотинка, инвестирана в ремонт и да предоставите алтернативи за реализиране на всички идеи и съобразяването им с първоначалния бюджет.

Планиране и оценка на разходите за ремонт на къща до ключ

За да избегнете ненужни разходи, е необходимо правилно да съставите оценка за цялостен ремонт на къща. Можете дори да го направите сами, като приложите следните полезни съвети.

Правилният план за ремонт до ключ вече е половината от битката; първо трябва да съставите ясен работен график и списък на необходимите покупки и планираните разходи за тази цел.

Бъдещите разходи са по-добре разделени на отделни елементи: мебели, ВиК, осветление, текстил и аксесоари, домакински уреди, доставка и разтоварване, плащане на строителния екип, други разходи (непредвидени).

Основната част от разходите за ремонт включва разходите за закупуване на материали: груб (различни строителни смеси, тухли, тръби, проводници) и довършителни (плочки, боя, тапети, подови настилки).

Съвет: не е необходимо да започвате ремонт на къща до ключ с липса на средства, за да я завършите (още по-добре, ако има доставка на финанси). В друга ситуация ремонтните дейности ще продължат за неопределено време, служителите от работния екип няма да чакат парите да се появят и ще се преместят в друг обект, а „довършването“ никога няма да свърши.

По време на ремонта на селска къща до ключ е необходимо също така да се предвиди полагане на комуникации, които може да не са от значение сега, но могат да бъдат полезни в бъдеще (например кабели за свързване на климатик, филтър за пиене, съдомиялна машина, телевизор, и т.н.). Ако финансите позволяват малко по-късно или предпочитанията се променят, ще бъде възможно да се направят корекции на интериора без допълнителна „мръсна“ работа (повърхностни тръби и проводници, преследване на стени и др.).

 

Освен това не е нужно да пестите пари при окабеляване на електричество и други комуникации, защото те ще служат доста дълго време, така че трябва да инсталирате правилно електрическия панел и да направите електрическо окабеляване, да поставите водопроводни тръби и да инсталирате филтри.

Оформлението на мебелите и домакинските уреди в кухнята трябва да се извърши предварително, за да се вземат предвид всички нюанси за поставяне на гнезда при провеждане на електричество.

Ако ремонтните дейности до ключ се извършват в нова сграда, тогава в дизайнерския проект е необходимо да се вземат предвид вратите, за предпочитане със стандартен размер (височина - 215/20 см, ширина - 70/80/90 см), тъй като по поръчка изработените врати ще струват много повече от стандартните. По същата причина трябва да обърнете внимание на дебелината на стените (ширината на стандартната рамка на вратата е 10-11 см), с увеличена дебелина ще трябва да направите допълнения.

Съвет: по -добре е да изберете врати за вътрешни отвори, когато ремонтирате къща до ключ предварително и вземете електрическа схема от доставчика. Подобна ситуация се развива и с водопровода: наличието на електрическа схема ще помогне за пренасянето на комуникациите на правилните места.

Когато изготвяте план за окабеляване, трябва да вземете предвид възможността за незабавно прекъсване на захранването в цялата къща, с изключение на хладилника. Тази функция ще ви помогне в ситуация на прибързано заминаване да изключите всички електрически уреди с натискане на един бутон.

Правилното изготвяне на план за окабеляване предполага, че гнездата в различни стаи са свързани към различни машини и отделен домакински уред може да бъде изключен от автономна работа (това ще ви позволи бързо да изключите оборудването, ако е повредено).

Не е необходимо да купувате ярки, привличащи вниманието интериорни елементи от скъпа ценова категория, особено ако те ще бъдат трудни за замяна в бъдеще. Такива големи елементи като стени и подове се препоръчва да се правят в неутрални цветове и текстури. Освен това ще бъде възможно да се направят промени в интериора с минимална инвестиция на пари и време.

В този случай трябва да победите стаята, като смените аксесоари, текстил, осветление. Всички тези компоненти ще помогнат да промените стаята до неузнаваемост и винаги да бъдете "на гребена" на модната вълна.

Именно в желанието да сте в крак с модата или да купите нещо от известна марка, можете много лесно да надхвърлите прогнозната цена за ремонт на къща до ключ. Ето защо, преди да купите, трябва внимателно да помислите и да си представите как ще изглежда тази мебел след няколко години и дали ще остане също толкова актуална.

Ако в мебелен магазин упорито предлагат да закупят определено нещо, което показва, че е много популярно, има голям шанс да срещнете тази мебел от някой друг.

Винаги трябва да се стремите към индивидуалност, да създадете лично пространство, което да показва вашия характер и да е удобно само за вас.

 

 

Знаете ли, че ние, екипът на Кюстендил Нет сме хората, които подсигуряваме най-новите новини от градовете Кюстендил, Дупица, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево, Кочериново и други населени места.

Винаги бъдете първи, научавайки най-новите новини, свързани с Кюстендил, Дупница, както и околността. Четете всеки ден www.Kustendil.net. Екипът на електронната медия очаква Вашите сигнали за нередности, случващи се събития, както и за всичко, касаещо Кюстендил и региона на редакционната поща, която е kustendil.net@gmail.com

No comments